Kopenhag'da işgalci Türk devleti protesto edildi

Kopenhag’da Demokratik Toplum Merkezi ve Sêvê Kadın Meclisi tarafından düzenlenen eylemde, Türk devletinin Kürdistan’daki katliam ve işgal girişimlerini protesto ederek, saldırılara karşı direnen gerillayı sahiplenme çağrısında bulundu.

Kopenhag'da işgalci Türk devleti protesto edildi

Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları ve Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki Maxmur (Şehit Rüstem) Mülteci Kampı'na yönelik saldırılar protesto edildi.

Danimarka Demokratik Toplum merkezi ve Sêvê Kadın Meclisi tarafından Nytorv Meydanı’nda düzenlenen eylem, devrim mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Eylemde yapılan konuşmada, Türk devletinin BM denetiminde bulunan Maxmur Mülteci Kampı’na KDP yönetiminin desteğini alarak saldırmasındaki amacının Kürt halkına soykırım uygulamak olduğuna dikkat çekilirken, Kürt halkı başta olmak üzere bölge halklarına katliamı reva gören bu saldırılar karşısında direniş vurgusu yapıldı. 

Konuşmanın devamında ise şunlara dikkat çekildi: "İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Her yer direniş. Dem Dema Azadiye ye. Gerilla direnişine sahipleneceğiz ve direnişi yükselterek zafere taşıyacağız. İhaneti kabul etmeyeceğiz, Kürt halkı ulusal birliğini herkese göstereceğiz. Kürdistan’ı satan değil, Kürdistan koruyanın yanında yer alacağız." 

Eylem yapılan konuşmanın ardından sloganlarla son buldu.