Kürtler Bielefeld ve Viyana'da eylem yaptı

Almanya'nın Bielefeld kentinde iklim için yapılan bir yürüyüşe Kürt gençleri de katılırken, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kürtler 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle Slovakya'ya kadar bir gemi turu düzenledi.

Bielefeld kentinde Cumartesi günü solcu örgütlerden oluşan "İklim için Adalet" krizler karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Bu birliğin bir parçası olan Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN da yürüyüşte yerlerini aldı.

Gençler krizlere karşı adil bir dünya ve doğanın korunmasını talep ettiler.

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı yürüyüşün ardından akşam saatlerinde bir miting düzenlendi.

Eylemciler sosyal demokrat SPD binası önünde lastik yakarak, iktidar ortağı partinin özellikle mültecilere yönelik "kirli" politikaları protesto edildi. Daha sonra Bielefeld'deki iktidar partisi muhafazakar CDU binası önüne sembolik olarak kömür dökülerek, bu alandaki politikalar protesto edildi.

Kürt gençlik hareketleri eyleme "Bielefeld'den Rojava'ya - iklim koruması Antifa demektir" pankartı açtılar. TCŞ adına bir genç yaptığı konuşmada Türk devletinin işgal saldırılarına ve yol açtığı ekolojik yıkıma dikkat çekti.

Kürt genci Alman hükümetini de Türkiye'ye silah ve ekonomik desteğini çekmeye çağırdı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da ise Demokratik Kürt Toplum Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten Kadın hareketi Avesta, TCŞ ve TEKO-JIN aktivistleri Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya kadar bir gemi turu düzenledi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Cumartesi sabah 09.00'da başlayan tur sırasında Kürtler ve dostları, gemiyi Kürdistan ulusal renkleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ile donattı.

Gemide eylemciler adına yapılan konuşmalarda Öcalan ve Kürdistan'ın özgürlüğü talep edilirken, Öcalan özgür kalmadan barışın sağlanamayacağına vurgu yapıldı. Eylemciler ayrıca Kürtler arası birlik çağrısında bulundu. Gençler, saat 21.00'de Viyana'ya dönerek eylemlerini sonlandırdılar.