Kürt siyasetçilerinin yargılandığı dava görüldü

Almanya’nın Stuttgart kentinde Kürdistanlıların yargılandığı dava dün de devam etti. Gönüllü itirafçı Rıdvan Ö. son duruşmada yargılananları Kürdistan’da ailelerine zarar vermek ve intikam almakla tehdit etti.

Almanya’nın Stuttgart kentindeki Stamheim Cezaevi’nde 4’ü tutuklu 2’si tutuksuz yargılanan Kürdistanlıların duruşması devam ediyor. Veysel S., Agit K., Özkan T. ve tutuksuz yargılanan Cihan A., Evrim A. hakkında davanın 35. duruşmaları Perşembe günü sabah saat 09:00’da yeniden Stamheim Cezaevi salonunda görüldü.

İtirafçı Rıdvan Ö.’ye soru soran Evrim A.’nın avukatı Franziska Nedelman’a ‘bilmiyorum’ diye yanıt verdi. Mahkeme heyetinin Rıdvan Ö.’ye polisteki ifadesini hatırlatması üzerine bu sefer de “cevap vermek istemediğim için bilmiyorum dedim” ifadesini kullandı.

Mahkemede itirafçı Rıdvan Ö. davada yargılanan Kürdistanlıların ailelerini tehdit etti.

Türk yargısında savcı ya da başsavcı statüsünde bir dayısın da olduğunu söyleyen itirafçı Rıdvan Ö. ona başvurması durumunda davada yargılananların ailelerini Türkiye’de tutuklatabileceğini de söylemeyi ihmal etmedi.

Yargılanan Kürdistanlıların avukatlarından Martin Heiming, polis ve savcılığın büyük umut beslediği ve tanık olarak özel korumaya alınan itirafçı Rıdvan Ö.’nün mahkemedeki çelişkili ifadeleri, tutarsız çıkışları mahkeme heyetince de artık ciddiye alınmamasını beraberinde getirdiğini söyledi.

Heiming mahkeme heyeti nezdinde de itirafçı Rıdvan Ö.’nün güvenirliğinin artık sorgulandığının işaretlerini aldıklarını söyledi.

Öte yandan 16 ve 18 Aralık günü Salih K.’nin duruşması da görüldü. Salih K. ve avukatı Anna Bushl’un hazır bulunduğu duruşmada dosyada yer alan bilgiler için tercümanlık yapanlar mahkemede yaptıkları tercümeyi doğruladılar. Duruşma 8 Ocak 2020’ye ertelendi.