Kürt yurtseveri Nevzat Özkurt yaşamını yitirdi    

Almanya’nın Essen kentinde, Giran ismiyle tanınan Kürt Özgürlük Mücadelesinin emektarlarından Nevzat Özkurt, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.  

Almanya’nın Essen kentinde 1992 yılından bu yana yaşayan ve bölgede Giran ismiyle tanınan Nevzat Özkurt (56), tedavi gördüğü Essen Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Özkurt’un naaşı Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Taşkesen köyünde toprağa verildi. 1992 yılında siyasi mülteci olarak Almanya’ya yerleşen Nevzat Özkurt, birçok Kürt kurumunda çalıştı. Özkurt, 28 yıl boyunca Kürt özgürlük mücadelesine hizmet etti. En son kentte bulunan Kürt camisinin yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyordu. Nevzat Özkurt, 5 yıldır kanser tedavisi görüyordu.

'BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU'

Mezopotamya Özgür Halklar Federasyonu (Fed-Med NRW), Özkurt Ailesi'ne başsağlığı diledi. Federasyonun açıklamasında, “Heval Giran Avrupa’ya geldiği ilk günden itibaren önderliğe, şehitlere ve özgürlük bağlı kalmış ve bu temelde yaşamını sürdürmüştür. 28 yıl boyunca Kürt özgürlük mücadelesine büyük hizmetleri olmuştur. Halk olarak, değerli yurtsever Nevzat Özkurt'u (Heval Giran) kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz ” denildi.  

'YURTSEVERLİĞE VE İNANCINA BAĞLIYDI'

Civaka İslamiya Kurdistanê (CİK) Başkanı Hafız Ahmet Turhallı da Özkurt’un vefatı üzerine şunları söyledi: "Heval Giran, içten, samimi ve dürüst bir arkadaştı. Vatanına ve Kürtlüğe aşıktı. İslami hareket içerisinde ender insanlardandı. Yurtsever, değerlerine ve inancına bağlıydı. Bana göre altın değerinde bir insandı. Halkımızın başı sağ olsun.”