Kürtler ve dostları Paris'e akın etti: 7 yıllık cezasızlığa yeter

Kürtler ve dostları, üç Kürt kadın devrimcinin katledilmesine karşı Paris’e akın etti.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için bir haftadır  etkinlikler düzenleniyor. Anma etkinlikleri bu yıl “7 Yıllık Cezasızlığa Yeter Artık” sloganıyla organize ediliyor.
TJK-E tarafından organize edilen anma etkinliklerinin en kitleseli ise bugün yürüyüş ile devam ediyor. Yürüyüş, saat 11:00'de Gare Du Nord’da başlayıp, Rebuplique Meydanı’nda bir miting ile son bulacak.
Kadın ve gençlerin yoğunlukta olduğu binlerce kişi, başta Almanya olmak üzere İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya ve İngiltere’den otobüs, tren ve özel araçlarla Paris’e akın etti. Katliamı kınayan pankart, dövizlerin yanı sıra Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarını taşıyan kitle, sloganlarla Türk devleti ve Fransız hükümetini protesto ediyor.

KÜRTLER ADALET ARAYIŞINDA

Katliamı Türk MİT'inin düzenlediğini ortaya koyan belgelere rağmen herhangi bir girişiminin olmamasına tepki gösteren Kürtler, bugünkü kitlesel yürüyüş ile adalet ve hukuk taleplerini yineliyor.  
 “7 Yıllık Cezasızlığa Yeter Artık”  sloganıyla yapılan anma etkinliğe Kürtlerin yanı sıra çok sayıda Fransız da katılıyor. Birçok tanınmış siyasetçinin yanı sıra Paris’te faaliyet yürüten kurum temsilcilerinin de yer alacağı yürüyüşte, Kürtlerle dayanışma mesajı veriliyor.
Gare Du Nord’da şu saatlerde toplanan binlerce kişi, sık sık katliamın aydınlatılması için sloganlar atıyor.