Kürdistan'a saldırılara karşı Atina'da yürüyüş

TCŞ ve Kürdistan Kültür Derneği, Atina'da Türk Konsolosluğu'na yürüyerek Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Kürdistan Kültür Derneği, Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirdikleri yürüyüşle Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik kimyasal saldırıları ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları protesto etti.

Atina Akademisi önünde başlayan yürüyüş, Türkiye Konsolosluğu önünde son buldu. Yürüyüşe Yunanistanlı ve enternasyonal sosyalistler ve devrimciler de katılarak destek verdi.

Önder Öcalan posterleri, PKK ve YPG-YPJ bayrakları eşliğinde yürüyüşe geçen kitle sık sık, "Bijî berxwedana Zapê", "Bijî Serok Apo", "Terörist Turkiye" sloganları attı.

Kimyasal saldırılara dikkat çekmek amacıyla koruyucu kamuflaj kıyafetler giyip ve gaz maskeleri takarak kimyasal saldırılarda şehit düşen gerillaların resimlerini açan bir grup, yürüyüşe öncülük etti.

Yürüyüş boyunca çevrede bulunan yurttaşlar da kitleye alkışlarla destek verdi.

Yürüyüş, Türk Konsolosluğu önünde son bulurken, kitle Kürdistan şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu. 

Daha sonra söz alan Kürdistan Kültür Derneği Eşsözcüsü Erkan Erenci, Medya Savunma Alanları'nda yenilgiye uğrayan Türk devletinin yoğun bir şekilde kimyasal silahlara başvurduğuna dikkat çekerek, uluslararası kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Türk devletinin saldırılarını hiçbir insani, ahlaki sınır tanımadan gerçekleştirdiğini belirten Erenci, dün gece Rojava'da 4 çocuğun katledildiği 11 çocuğun yaralandığı saldırının Türk devletinin gerçek yüzünü ortaya serdiğini ifade etti.

Hem Medya Savunma Alanları'nda hem Rojava'da destansı direnişlerin yaşandığını vurgulayan Erenci, Kürt halkı ve dostlarına direnişi büyütme çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından kitle sloganlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.