Kürdistan Dayanışma Komitesi: Gerillanın yanındayız

Türk devletinin başlattığı son işgal saldırısını ve KDP’nin işgalci güçlere verdiği desteği kınayan Kürdistan Dayanışma Komitesi, Kürdistan özgürlük gerillalarının yanında olduklarını bildirdi.

Türk devletinin 17 Nisan 2022 günü KDP güçlerinin aktif desteğiyle Kürdistan özgürlük gerillalarının üstlenme bölgesi olan Medya Savunma Alanları’na dönük başlattığı işgal saldırısına Kürt halkının dostlarından da bir tepki geldi.

Türk devletinin işgal saldırısına ilişkin açıklama yapan Kürdistan Dayanışma Komitesi Başkanı Benny Gustafson, AKP-MHP iktidarının asıl amacının Kürt halkının koruyan ve savunan PKK’nin ortadan kaldırılması olduğuna dikkat çekti.

PKK’nin sadece Kürt halkının birliğini ve bütünlüğünü savunan, onları soykırımlardan kurtaran bir örgüt olmadığını aynı zamanda bölgenin demokratikleşmesi, ekolojisinin korunması ve kadın özgürlüğü için de mücadele ettiğini bildiren Gustafson, Türk devletine Güney Kürdistan ile Rojava’dan çıkması yönünde çağrılarda bulundu.

‘İŞGALE HERKES TEPKİ GÖSTERMELİ’

Kürdistan Dayanışma Komitesi’nin yöneticilerinden Per Olov Nordin ise Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıyı başlattığı bir dönemde Türk devletinin de uluslararası yasaları çiğneyerek Güney Kürdistan topraklarında Kürt halkına karşı benzer bir savaştığı başlattığını ifade etti. Türk devletinin işlediği insanlık suçlarından dolayı Türkiye’nin NATO üyeliğine karşı çıkılması konusunun önemli olduğunu belirten Nordin, bütün kesimleri protesto gösterilerine katılmaya çağırdı.