Kurdistanlılar ve dostları tecride karşı alanlardaydı-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 24 yıldan beri İmralı hapishanesinde tek kişilik hücrede uygulanan mutlak tecrit Almanya, Avusturya ve Fransa'da düzenlenen yürüyüş ve mitinglerle protesto edildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 24 yıldır tecrit edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan 2 yılı aşkın bir süreden beri haber alınamaması protesto edildi.

Dest-Dan Kadın Meclisi ve Nav-Berlin‘in ( Özgür Kurdistanlılar Meclisi) çağrısıyla Berlin'in işlek yeri olan Alexanderplatz'a bir araya gelen Kürtler ve dostları, „Uluslararası kamuoyunun sessizliğini de kabul etmiyoruz“ dedi. Uluslararası hukuku çiğneyen Türk devletinin yaklaşımlarına karşı sessizliğini koruyan insan hakları kurumları ve uluslararası kamuoyunu görevlerini yapmaya çağırdı.

Protesto eyleminde konuşma yapan Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, „Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan‘a yönelik tecrit sadece Kürtlere yönelik değil, Ortadoğu halklarına yöneliktir. Buna ilişkin Avrupa devletlerinin ikiyüzlü politikalarını kınıyoruz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerine dahi tahammül edemeyen Berlin polislerinin tutumu, Türk devletini aratmayacak düzeydedir. Kurdistan'da Kürtlere yönelik saldırılar, esasında insanlığa yönelik yapılan saldırılardır. Bugün Avrupa'da ve dünyada rahat bir yaşam sürebiliyorsak, bunun sebebi Kürtlerin barbar zihniyete karşı verdiği mücadeledir. Binlerce şehit veren bu halkın şehitlerine saygı ile yaklaşılması gerekir“ diye konuştu.

Brandenburger Tor'a kadar devam eden yürüyüş boyunca, „Bê Serok jiyan nabe“, „Es lebe Öcalan“, „Freiheit Für Öcalan“ sloganları atıldı.

STUTTGART

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 24 yıldan beri İmralı hapishanesinde tek kişilik hücrede uygulanan mutlak tecrit protesto edildi. Avrupa’nın birçok merkezinde olduğu gibi Almanya’nın Stuttgart kentindeki Lautenschlager sokağında yapılan mitingle, Abdullah Öcalan’a bütün dünya ülkelerinin gözü önünde uygulanan tecrit, Kurdistan gençlerinin öncülüğünde şiddetle kınandı.

Lautenschlager sokağında yapılan protesto mitingi “Çerxa Şoreşê” marşının okunmasıyla başladı. Miting alanında açılan büyük pankart ve dövizlerin yanısıra Abdullah Öcalan’ın flamaları taşınarak “Bê Serok jiyan nabe”, “Azadiya Apo azadiya me ye”, “Bijî Rêber Apo” sloganları atıldı.  

Okunan Almanca bildiri ile İmralı rejimi karşısında sessiz kalan CPT kınanarak, Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması ve özgürlüğü talep edildi. “CPT, İmralı ziyaretinden sonra neden başlangıçta İmralı'daki tutsakların durumu hakkında da bir fikir edinmiş gibi davrandı?  Bu yaklaşım, Kurdistan ve Abdullah Öcalan'ın harekete geçirdiği devrimin önlenmesi konusunda tüm devletlerin nasıl birlikte çalıştığını bir kez daha göstermektedir. Kürt halkı olarak, olayla ilgili resmi bir rapor talep ediyoruz. CPT bu ziyaretinin içeriği doğrultusunda açıklama yapmakla yükümlüdür” denilerek, Abdullah Öcalan'a yönelik hücre hapsinin derhal kaldırılması ve serbest bırakılması, ayrıca Abdullah Öcalan'ın Kürt halkının uluslararası düzeyde temsilcisi olarak tanınması istendi.

“Abdullah Öcalan’a özgürlük” sloganıyla protesto eylemi sonlandırılmadan önce, 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu Direnişi şehitleri Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Akif Yılmaz, Ali Çiçek anılarak, onların mücadelelerinin takipçisi olacaklarının sözü verildi.  

GRAZ

Avusturya'nın Graz kentinde Hauptplatz'da bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi ve kendisine dönük tehditleri protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği pankartlar ve fotoğrafının yer aldığı afiş ve bayrakların taşındığı mitingde "Bijî Serok Apo", "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok”, "Bê Serok jiyan nabe", "Jin jiyan azadî", "Freiheit für Öcalan Frieden in Kurdistan” şeklinde sloganlar atıldı. Üzerinde uygulanan tecrit ve izolasyona ve kendisine kimden gönderildiği bilinmeyen tehdit mektuplarına dikkat çeken ve eyleme çağıran Almanca bildiriler dağıtıldı.

Miting 14 Temmuz şehitleri anması ve Lozan Antlaşması’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla yapılacak yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı ardından ve atılan "Bijî Serok Apo” sloganı ile sona erdi.

PARİS

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecride ve halka dayatılmak istenen soykırıma karşı Kurdistanlılar, Fransa'nın başkenti Paris’te "Abdullah Öcalan’a özgürlük Kurdistan'a statü" dedi.

"Soykırımcı zihniyetin korku içinde Önderliğimizi sürekli tecride, İmralı zulmüne maruz bırakması Kürt varlığını inkar ve imha anlamından başka bir şey değildir" diyen Paris ve Il de France bölgesindeki toplum merkezleri, Gençlik Hareketi, Kürt Kadın Hareketi ve diğer Kurdistani kurumların ortak çağrısı ile yapılan eylem için Kurdistanlılar, Gare de L'Est Meydanı'nda toplandı.
Kürt Halk Önderi üzerinde ağırlaştırılan tecrit ve hiçbir biçimde haber alınamamasını, eylemin başlangıç noktasında sloganlar atarak protesto etti.

Sloganlarla République meydanına doğru yürüyüşe geçen Kurdistanlılar, "Abdullah Öcalan’a özgürlük" yazılı döviz ve flamalar taşırken sloganlar susmadı. Yol boyunca tecride dikkat çeken konuşmalar yapıldı.

Yürüyüşe gençler hem coşkusu hem de katılımıyla damga vururken, yürüyüş kolu République ulaştığında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Alanda sık sık 22 Temmuz günü Lozan'da yapılacak yürüyüşe çağrı yinelenirken, KCDK-E Divan Üyesi Murat Ceylan halka seslendi.Tecridin ve bir halkın önderliğinden haber alamamasının kabul edilemezliğini vurgulayan Ceylan, "Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Önderliğimizden haber alana kadar her alanda eylemde olacağız"dedi.

Yüzlerce Kurdistanlının katıldığı eylem, "Abdullah Öcalan’a özgürlük" sloganı ile son buldu.