Kurdistanlılar ve Kıbrıslı dostları Kenan Ayaz için yürüdü

Süresiz açlık grevi eylemini başlatan Kürt siyasetçi Kenan Ayaz’ın derhal serbest bırakılması talebiyle Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da yürüyüş yapıldı.

Kurdistanlılar ile dostları, Kıbrıs'ta bulunan anarşist grupların çağrısıyla süresiz açlık grevi eylemi başlatan Kürt siyasetçi Kenan Ayaz’ın serbest bırakılması için başkent Lefkoşa'da bulunan Faneremonis meydanında bir araya geldi.

Eyleme, Yeşiller Partisi Genel Başkanı George Perdikis, Kıbrıs Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu Sözcüsü Phoebus G. Sparos, Edek partisi temsilcisi Elena Lympouri, AKEL partisinden Kıbrıs'ın eski İçişleri Bakanı Neoklis Svlikiotis ile Yorgos Kukumas, gazeteci Alekos Michailidis, sivil toplum örgütleri, gençlik örgütleri ve anarşist gruplar da kendi bayrak ve renkleriyle katıldı.

‘KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ TERÖRİZM DEĞİLDİR’
Faneremonis meydanından Ayaz'ın tutulduğu hapishane önüne kadar yürüyüş yapıldı. Burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, anarşist grupların hazırladığı "Kenan Ayaz'a özgürlük" pankartı ile Kenan Ayaz'ın resimlerinin olduğu dövizleri taşıyan eylemciler sık sık, " Bijî Serok Apo", "Kurdistan faşizme mezar olacak" ve "Kenan Ayaz'a özgürlük" sloganları attı.

Tutsak Kenan Ayaz'ın başlattığı süresiz açlık grevi eylemine destek veren kitle adına yapılan konuşmalarda “Bir halkın özgürlük mücadelesi terörizm olarak değerlendirilemez" denildi ve Ayaz'ın derhal serbest bırakılması istendi.

MAHKEME ÖNÜNDE AÇLIK GREVİ YAPILACAK

Ardından Teofilos Kürt Kültür Merkezi yöneticileri, Kenan Ayaz'a destek amacıyla yarın Kıbrıs Yüksek Mahkemesi’nin önünde açlık grevi eylemi başlatacaklarını duyurdu.