Kürkçü: Uluslararası bir davanın parçasıyız

Almanya’nın Köln kentinde HDP’ye yönelik açılan kapatma davasını protesto etmek amacıyla düzenlenen mitingde konuşan Kürkçü, “Artık Türkiye'de yargı kalmadı. Her şey sarayda başlayıp sarayda bitiyor” dedi.

HDP’ye yönelik açılan kapatma davası Avrupa’da düzenlenen çeşitli eylemlerle protesto ediliyor. Bu amaçla Almanya’nın Köln kentinde de bir protesto eylemi düzenlendi. Dom Kilisesi önünde düzenlenen eyleme HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP eski milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Ahmet Yıldırım ile Cizre Belediyesi eski Eşbaşkanı Leyla İmret ve Bağlar Belediyesi eski Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt de katıldı.

Mitingde konuşan Kürkçü şunları söyledi: “Geçmişte şöyle olurdu: Kürt halkının seçtiği temsilcileri siyasetten dışlanır, Meclis’te tutuklanır ve cezaevine gönderilir, Türkiyeliler buna üzülürlerdi. Fakat 2013'ten bu yana oyunu değiştirdik. Kürtler ve Türkler, Araplarla Çerkezler, Alevilerle Sünniler hep beraber; Türkiye'de dışlanan, rejimin öteki saydığı milyonlar bir partinin etrafında bir araya geldi. Bu hareketin merkezinde Kürtlerin özgürlük mücadelesi var.

Ama bu mücadeleyi tamamlayan bambaşka bir yatakta akıyoruz. Bu bizi dünya halklarına bağlayan bir köprü de oldu. Örneğin Diyarbakır'ı İstanbul'a, İstanbul'u Berlin'e, oradan Latin Amerika ve Afrika'ya açılan büyük bir uluslararası davanın da bir parçasıyız. Nerde olursak olalım kendimizi yalnız kabul etmiyoruz."

Türkiye'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı kapatma davasını ise “Evlere şenlik” diye yorumlayan Kürkçü, “Bir maskaralık. Bir komedi. Türkiye'de en az 6 milyon insanın oyunu almış bir partinin siyasetten men edilmesi için savcının bulabildiği tek şey milletvekillerimizin meclis dışında yaptığı konuşmalar. Bu konuşmalarla ilgili olarak açılmış davalar. Hiç biri sonuca bağlanmamış davalar. Bu davalar suç delili olarak savcının önüne konuluyor. Şunu biliyoruz. Artık Türkiye'de yargı kalmadı. Her şey sarayda başlayıp sarayda bitiyor" dedi.

Mitingte Ahmet Yıldırım, Nursel Aydoğan ve Leyla İmret de birer konuşma yaptı.