Kürt gençleri Fransa ve İsviçre'de sokaklara çıktı

Kürt gençlik hareketleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İsviçre ve Fransa'nın bir çok kentinde eylem düzenledi.

Eylemler Jinên Ciwan ên Têkoşer (TEKO-JIN-Mücadeleci Genç Kadınlar) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ-Devrimci Gençler Hareketi) aktivistleri tarafından organize edildi.

SOLOTHURN

İsviçre'nin Solothurn kentindeki eylem saat 18.00’de merkez tren istasyonu önünde başladı.

Birçok dilde “Öcalan’a Özgürlük”, “Yaşasın Heftanîn Direnişi” ve “Bi Hev Re Serhildan” yazılı pankartlar açan gençler, sık sık Almanca ve Kürtçe, “Öcalan’a Özgürlük”, “Dün Hitler, Bugün Erdoğan”, “Faşist TC” ve “Bijî Serok APO” sloganlarını attı.

TCŞ aktivisti Serhat Grêsor yaptığı açıklamada, Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasının ötesinde gençlik olarak hedeflerinin Abdullah Öcalan'In fiziki özgürlük koşullarını sağlamak olduğunu belirtti.

Serhat, Fransa’nın Strasbourg kentinde TJK-E ve KCDK-E’nin 12 Eylül tarihinde başlattığı oturma eylemini, 26-28 Ekim tarihinde Kürt gençleri olarak devralacaklarını belirterek tüm gençleri de bu eyleme katılmaya çağırdı.

ZÜRİH

Zürih'te gençler saat 19.00’da merkez tren istasyonu içerisinde üzerinde Almanca, “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” yazılı pankart açtı.

“Bijî Serok APO” ve “Es lebe Ocalan” sloganlarını atan gençler, tecridin kaldırılması ve Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü istedi.

MANTES LA JOLIE

Her iki gençlik örgütü Fransa'nın Mantes la Jolie bölgesinde de aynı amaçla bir eylem gerçekleştirdi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylem, saat 19.00’da kent merkezinde tren istasyonu karşısında başladı.

Fransızca, “Barışın Elçisi Öcalan’a Özgürlük” yazan pankartı açan gençler, Fransızca ve Kürtçe sloganlarla Kürt Halk Önderi'ne özgürlük talep etti.

Yaklaşık 30 dakika süren eylem, “Bijî Serok APO” sloganlarıyla son buldu.