Kürt gençleri NATO’ya seslendi: Türk devletine silah satışını durdur

Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için sürekli alanlarda olacaklarını belirten gençler, NATO ülkelerine, savaşta kimyasal gaz kullanarak savaş suçu işleyen Türk devletine silah satışlarını durdurma çağrısı yaptı.

Fransa’nın Marsilya kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Kürt  Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Türk devletinin HPG gerillalarına yönelik kimyasal silah saldırılarını protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi.

Akşam saatlerinde Marsilya’nın Belle de Mai meydanında bir araya gelen gençler, yürüyüş boyunca PKK ile Abdullah Öcalan’ın resimlerinin üzerinde bulunduğu flamaları ve  Türk devletinin Kürdistanlılara karşı kimyasal silah kullanımını anlatan bir pankart taşıdı.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşte “Bijî Serok APO”, “Liberté Pour Öcalan” ve “A bas le Régime fachiste a Turquie” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından ise açıklama yapıldı; şu ifadeler geçti: “Biz gençler Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanacağına inanıyoruz ve bunun için her zaman alanlarda olacağız. NATO ülkelerine, kimyasal silah kullanarak savaş suçu işleyen Türk devletine silah satışlarını durdurmasını istiyoruz. Biz gençler olarak Kürt halkına yönelik ne kadar kirli komplo ve saldırı varsa bunlara karşı mücadele içinde olacağız. Gerillanın mücadelesini sonuna kadar sahipleneceğiz ve bu sürece de cevap olacağız.”

Eylemin sonunda ise 31 Ekim’de gerçekleştirilecek TCŞ Marsilya Gençlik Kongresi’ne tüm Kürt gençliği ve yurtseverleri davet edildi.