Kürt gençlerinin stant eylemi 3'üncü haftasında

TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler her hafta Lozan’ın farklı noktalarında stant kurarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın neden serbest kalması gerektiğini halka anlatıyor.

İsviçre'nin Lozan kentinde Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyelerinin “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında her Çarşamba günü düzenlediği stant eylemi 3’üncü haftasında devam etti.

ANF'ye konuşan  TekoJIN üyesi Rojîn, 3 haftadır kentin farklı merkezlerinde açtıkları stantlarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebi ve paradigmasını ve neden özgür kalması gerektiğini anlatmalarının yanı sıra Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda kimyasal kullanarak işlediği savaş ve insanlık suçlarını da teşhir ettiklerini söyledi.

Genç aktivist, "Önderliğimiz üzerinde sürdürülen mutlak tecridi kırmak ve Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamak temelinde başlatılan "Werin Cenga Azadiyê” hamlesine sahip çıkarak, eylemlerimizle bulunduğumuz her yerde  alanlarda olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.