Kürt gençlik hareketlerinden Şengal için kesintisiz eylem çağrısı

Avrupa Kürt gençlik hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TEKO-JIN), Şengal’e yönelik binlerce Irak askerinin sevk edilmesine karşı kesintisiz eylemde olacaklarını bildirdi.

Her iki gençlik hareketi ortak bir açıklama ile Şengal'i hedef alan anlaşma ve askeri hareketliliğe karşı eyleme çağırdı.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi’nin acil çağrısını sahiplendiklerini belirten gençlik hareketleri şu açıklamayı yaptı:

“Önder Apo'ya karşı gerçekleştirilen devletlerarası komplonun yıldönümü olan 9 Ekim 2020'de KDP ve Irak devleti arasında yapılan anlaşma Şengal'in yeniden işgal edilmesi ve Ezidi halkımızın yeniden bir katliama karşı savunmasız bırakılmasını amaçlamaktadır. KDP ve Irak güçleri, DAİŞ saldırıları Şengal'e yönelmeye başladığında arkalarına bakmadan kaçmış ve Şengal halkının katledilmesinde başrolü oynamıştır. Şengal, Kürt halkının özsavunma güçleri tarafından DAİŞ saldırılarından kurtarılmış ve Şengal halkı kendi özsavunma güçleriyle kendi özyönetimini inşa etmiştir. Faşist Türk devletinin de desteklediği KDP-Irak anlaşması temelinde Şengal'e gönderilecek her askeri güç bir işgal gücü olacaktır.

Şengal'i işgal etmeye kalkışacak her bir güce şunu hatırlatacağız: sizin kaçtığınız DAİŞ, savaşan özgür Kürt iradesi tarafından yok edilmiştir. Şengal'in kapılarını DAİŞ'e açanların Şengal'de nefes alma hakkı bile yoktur.

Çok iyi biliyoruz ki Şengal'e dönük bu saldırılar aynı zamanda Önder Apo'ya karşı geliştirilmektedir. Şengal halkı Önder APO'nun felsefesiyle kendini örgütlemiş ve özsavunmasını inşa etmiştir. İşgal tehditlerinin sahipleri Şengal halkına Önder Apo'dan vazgeçmeyi, yani özgür Kürt çizgisinden vazgeçmeyi ve kendilerine teslim olmayı dayatmaktadır. TCŞ ve TEKO-JIN olarak, Şengal Demokratik Özerk Meclisi'nin yaptığı çağrıyı sahipleniyor, direnişlerini selamlıyor ve büyük komutan Şehit Agit Civyan çizgisinde Şengal'in savunulmasında biz de rolümüzü oynayacağız.

Bu temelde, Avrupa'da yaşayan tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri tecavüzcü DAİŞ zihniyetinin Şengal'de yeniden yaşatılmasına karşı durmak, KDP'nin Şengal'e ihanetini unutturmamak ve Şengal'de Önder Apo'nun yenilmez direniş çizgisini sürdürmek için kesintisiz olarak eylemselliğe geçmeye çağırıyoruz.”