Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Roma’da kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan, dün İtalya’nın başkenti Roma’daki Ararat Derneği’nde kutlandı.

“Zamanı geldi, Öcalan’a özgürlük” komitesi, Rete Kurdistan-Roma, Kürdistan Enformasyon Bürosu, Ararat Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği kutlamaya yüzlerce Kürdistanlı ve İtalyan katıldı.

Ağaç dikiminin de yapıldığı kutlamaya Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a onursal vatandaşlık veren birçok belediye de davet edildi. Davet edilen belediyelerden Reggo Calabria, Pinerolo, Roma 1. Belediyesi, Rignano Flaminio belediye başkanları ve “Önderlik Komitesi” sözcüsü Giovanni Russo Spena birer mesaj gönderdi.

Kutlamadaki “Öcalan’a özgürlük Komitesi”nden Simonetta Crisci, Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek, “Bir an önce Abdullah Öcalan özgür olmalıdır” dedi.

Ünlü karikatürcü Zerocalcare, Roma VIII. Belediye başkanı Amedeo Ciaccheri, Roma I. belediyesi meclis üyesi Emiliano Monteverde ile aktivistler ve Kürt kurum temsilcileri konuşmalar yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin sinevizyon gösterimi ardından kutlama sona erdi.