Kürt sanatçılar: Kürdistani güçler işgale destek vermemeli

Kürdistani güçlerin Türk devletinin işgal saldırılarına destek vermemesi gerektiğini belirten sanatçılar, “Daha ne zamana kadar özgürlüğümüzü, kardeşliğimizi, kazanımlarımızı düşmanın oyunlar kurban edeceğiz?" diyerek KDP'ye tepki gösterdi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırıları devam ediyor. İşgal saldırılarına tepki gösteren Kürt sanatçılar, Kürt halkına ve Kürdistani güçlere Türk devletine karşı ortak bir tutum sergileme çağrısında bulundu. 

GERİLLAYI YALNIZ BIRAKMAYIN

Hozan Canê: Türk devleti gerillaya karşı yine kapsamlı, büyük ver kirli bir savaş başlattı. Yürütülen bu kirli savaşı kınıyorum. Kürdistan'ın tüm parçalarına ulusal birlik çağrısını yapıyorum. Bu kirli savaşı durduralım, savaşa karşı çıkalım, gerilla kanı akıtılmasın. Akan gerilla kanı dört parça Kürdistan'ın kanıdır. Çünkü gerilla tüm Kürdistan'ın çocuklarıdır. Türk devleti ve iktidarı Kürt kanı dökerek seçime ve kirli amacına ulaşmaya çalışıyor. Kürtlere birlik çağrısı yapıyorum; Erdoğan'ın oyunlarına gelmeyin, kardeş kardeşi incitmesin. Gerillayı yalnız bırakmayın. Zafer Kürtlerindir, gerillanındır.

DÜŞMANIN ZEHRİ İLE KENDİMİZİ KİRLETTİĞİMİZ YETMEZ Mİ?

Gani Nar: Değerli Kürdistanlılar, özgürlük uğruna bedel ödeyen her millet, bugün dünya toplumunda başı dik bir şekilde yaşıyor. Çünkü tüm milletlerin devrimi özgür ve onurlu yaşam içindir. Kürtler olarak birleşmiş ulus olacağımıza, özgür bir ülke için birleşeceğimize, maalesef bazı kesimler Kürdistan düşmanlarının oyununa göz yumuyor. Daha ne zamana kadar özgürlüğümüzü, kardeşliğimizi, kazanımlarımızı düşmanın oyununa kurban edeceğiz? Düşmanın zehri ile kendimizi katlettiğimiz yetmez mi artık?

TÜM KÜRTLERE MÜDAHALEDİR

Hoşyar Heme Ferec: Türk devletinin yıllardır sürdürdüğü askeri saldırılarını kınıyorum. Çözümün askeri güç yerine diyalogda olduğunun Türk devleti tarafından anlaşılması gerekiyor. Türk devletinin Kürdistan'da kendine özgün dil, hak ve kültürü olan bir ulusun var olduğunu kabul etmesi ve bu ulusa da Kürt denildiğini bilmesi gerekir. Kürdistan'ın herhangi bir bölgesine müdahale, tüm Kürtlere müdahaledir. Kuzeyli Kürtlere ellerine sağlık diyorum, başarı her zaman sizin olsun.

SANATÇI VE AYDINLAR SALDIRILARA KARŞI UYANIK OLMALI

Necmedin Xulami: AKP hükümetinin Medya Savunma Alanlarına, Halk Savunma Birlikleri’ne yönelik saldırısını kınıyorum. Türkiye'deki gelmiş geçmiş tüm rejimler, PKK'ye karşı birçok operasyon gerçekleştirdi ancak bu operasyonların sonuçsuz kaldığını memnuniyetle söyleyebilirim. Halkımızın Kurtuluş Devrimi Kuzey Kürdistan'da her gün daha da gelişiyor. Yaşanan saldırıları şiddetle kınıyorum, Kürdistani güçlerden saldırılara hiçbir şekilde katılmamalarını istiyorum.

Türk devleti yıllardır Güney Kürdistan'daki Kürdistani güçleri planlarına dahil etmek istiyor. Türkiye hükümeti, AKP rejimi sadece PKK'ye düşman değil, tüm Kürt halkının düşmanıdır. Beşikteki Kürt çocuklarına bile tahammül etmiyor, tüm dünyanın gözü önünde Kürt çocuklarının kollarını nasıl kırdıklarını gördük. İnsanlık dışı suçları ile halkımıza karşı kimyasal silah kullanımını devam ettiriyor. Maalesef dünya saldırılara karşı sessiz duruyor. Bir sanatçı olarak saldırıları kınıyor, tüm Kürt halkını özellikle Güney halkını saldırılara karşı dikkatli olmalarını istiyor, Kürdistani güçlere de hiçbir şekilde AKP hükümetinin planlarına dahil olmamaya çağırıyorum. Sanatçı, şahsiyet ve tüm Kürt aydınlarına saldırılara karşı uyanık olmalarını umuyorum. Kürt halkının başarısını, Kürdistan’ı işgal eden güçlerin yenilgiye uğramasını diliyorum.

GENÇLERİMİZİN DENİZLERDE BOĞULMAMASI BİZİM ELİMİZDE

Hêmin Nanobeat: Kürdistan'ın en acımasız düşmanları aralarındaki çelişki ve anlaşmazlıklarına rağmen Kürt halkının imhası üzerine fikir ve dil birliği oluşturmuş durumdalar. Skandal olan ise ulus olmamıza rağmen yok olmamak için, asimile edilmemek için birleşemiyoruz. Ülkemiz gençlerinin denizlerde boğulmaması ve gururlu bir gelecekte yaşaması bizim elimizde. Gelecek nesile daha iyi bir yaşam ve gelecek bırakmak her birimizin yurtseverlik görevidir. Dolayısıyla tüm siyasi örgüt ve partilerden rica ediyorum, halkın size verdiği gücü kişisel ve örgütsel çıkarlarınız için kullanmayın, halk ve ulusunun hizmetine sunun.

PKK HEPİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİNDİR

Hozan Aydın: Bilindiği üzere işgalci Türk devleti bir süredir ülkemize, özgürlük savaşçılarımıza saldırıyor. Maalesef KDP'nin saldırıya destek verdiğini görüyoruz. Bizler için skandal olan ve anlamlandıramadığımız konu ise, bu desteğin neden verildiğidir. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, yani gerilla ve PKK, 40 yıldır halkın ve ülkemizin özgürlüğü için işgalcilerin zulmüne karşı direniyor, Kürdistan'ın tamamında mücadele ettiği herkes tarafından biliniyor. Bakur, Başûr, Rojava ve Rojhilat'ta işgalcilere karşı savaşıyor. Kürtler açısından en meşru ve insani davranış; siyasi ideolojisi ne olursa olsun özgürlük hareketi ile birlikte olmaktır. Çünkü bu hareket hepimizin, Kürtlerin ve Kürdistan'ın özgürlüğü içindir. Bu harekete karşı durmak nankörlüktür, düşmana hizmet etmek ve ihanettir.

Maalesef durum öyle. Aksi takdirde, düşmanın, işgalcilerin zulmüne karşı durup, halkın iradesine sahip çıkılırdı. Böyle bir durumda düşman Kürdistan topraklarına giremez, oraya üs kuramaz. Düşmanın yanında yer alan, düşmana destek veren bir duruş, bizim için çözüm değildir. Bu şekilde özgür bir ülkeye sahip olamayız. Tüm Kürtlerin birlik olup düşmanın zulmüne karşı çıkmalıyız. Eğer bunu başaramazsak maalesef her şey bizim için hayal olur. Bu temelde Kürdistan'ın özgürlük savaşçılarını bir kez daha selamlıyor ve saygılarımı iletiyorum. Zafer Kürt halkının olacaktır.

TEK YÜREK OLUP TOPRAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ

Nahîde Fetahî: Değerli sanatçılar ve Kürt halkı, Kürdistan topraklarını işgal etmek isteyen, Kürt halkına zulüm eden faşist Türk rejimine karşı sessiz kalmayalım. Umut ediyorum ki Kürt halkı olarak hep birlikte tek ses, tek yürek olup topraklarımızı savunacağız. Kürdistan'ı işgal etmek isteyen düşmana karşı tavır almak görevimizdir. 

ZAFER KÜRT HALKININ OLACAKTIR

Farûq Bapîr: Ne yazık ki faşist Türk devleti Kürdistan topraklarına bir kez daha vahşice saldırıyor. Kürdistan'ın bütün parçalarını işgal etmek istiyor. Bir sanatçı Türk devletinin askeri işgalini kınıyorum. Umut ediyorum ki Kürdistan'ın onurlu halkı bu işgale ve saldırılara karşı tavır alacaktır. Özellikle düşmanın Kürdistan'ı işgal saldırılarına karşı her zaman tavır alan değerli sanatçılara bir mesajım var; Türk devletinin işgaline bir kez daha karşı durmalıyız. Türk devletinin saldırılarını ve işgalini kınıyorum. Zafer her zaman Kürt halkının, gerillaların, pêşmergelerin olacaktır. Hainler ve Kürt düşmanları ömür boyu bu utancı taşıyacaktır.