Kürtler İsviçre'den seslendi: Önderliğimizden haber almak istiyoruz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaşamı ve sağlığına ilişkin duydukları kaygıların giderilmesi talebiyle İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar Cenevre, Basel, Zürih ile Luzern kentlerinde alanlara çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Kürdistanlılar ve dostları alanlarda.

CENEVRE

Cenevre'de yaşayan Kürdistanlıların eylem adresi bugün Uluslararası Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) merkez bürosu oldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterlerini taşıyan Kürdistanlılar sloganlarla MSF bürosu önüne geldi.

Bir yetkili ile görüşme talep eden Kürdistanlılar yapılan görüşmede Türk rejimi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve yaşamına ilişkin yapılan açıklamayı gerçekçi bulmadıklarını belirterek Sınır Tanımayan Doktorlar olarak bir heyetin acil olarak İmralı'yı ziyaret etmeleri gerektiğini belirtti. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın yaşamı kaygılarını dile getiren Kürdistanlılar hazırladıkları dosyayı bir yetkiliye teslim etti.

Eylemlerini sürdüren Kürdistanlılar bu kez yönünü Le Courrier gazetesine çevirdi. Gazete binasına sloganlarla giren Kürdistanlılar bir yetkiliye hazırladıkları dosyayı teslim etti. Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve yaşamına ilişkin kaygılarını belirten eylemciler burada gazete yetkililerinden randevu alarak eylemini sonlandırdı. 

 

LUZERN

Luzern’deki eylem de Bahnhofplatz’da yapıldı. Kürdistanlılar düzenledikleri eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşmesinin bir an önce olması gerektiğini dile getirdi.

ZÜRİH

Kentin en işlek caddesi olan Bahnhofplatz’da bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir açıklama yaparak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaşamı ve sağlığına ilişkin kuşkularını paylaştılar.

Eylemde uluslararası kurumlara Kürt halkının Önderliğinin sağlığı ve yaşamına ilişkin duyarlılık çağrısında bulunuldu.

BASEL

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve yaşamına ilişkin kaygı duyan Kürdistanlılar ve dostları İsviçre'nin Basel kentinde acil eylem çağrısıyla alanlara çıkarak, "Önderliğimizden haber alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" mesajı verdi.

KCDK-E ve TJK-E'nin acil eylem çağrısına cevap veren Kürdistanlılar, Claraplazt’da bir araya gelerek bir eylem yaptı.

“Freiheit Für Abdullah Öcalan und Alle Politischen Gefangenen” yazılı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan pankartının açıldığı açıklamada Abdullah Öcalan ve PKK bayrakları taşındı.

Eylemde Kürt Toplum Merkezi (CDK-Basel) adına yapılan açıklamada “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan İmralı’daki Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’ın aylar sonra telefon görüşmesi yapıldığını ancak bununda kesilmesi var olan kaygılarımızı daha da arttırmıştır.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaşamına ilişkin kuşkular dün itibarıyla tüm Kürt halkını sarsmış durumdadır” denildi.

Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya kadar da Kürdistanlıların ve dostlarının alanları terk etmeyeceği de belirtildi.