Kürtler BM önünden seslendi: Şimdi direnişi sahiplenme zamanı

Cenevre’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması için 27 Kasım’da başlatılan açlık grevi direnişlerini sahiplenme eylemi düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla Türkiye cezaevlerinde düzenlenen açlık grevi direnişlerini sahiplenmek amacıyla İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) önünde bir eylem düzenlendi.

İsviçre’nin Cenevre kentindeki BM Cenevre Ofisi önünde Kürdistanlılar, “Türkiye zindanlarında faşizme karşı açlık grevi var, direnişe sessiz kalmayın”, “Birleşmiş Miletler Türk devletinin Efrîn'deki işgal ve katliamlarına derhal müdahale etmelidir” yazılı pankartlar ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG, YPJ ve TJK-E bayrakları taşıdı.

'KESİNTİSİZ EYLEMLERLE ALANLARDA OLACAĞIZ'

Efrîn'deki saldırılarda katledilenler başta olmak üzere Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde sık sık “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “Biji berxwedana zindanan”, “Efrîn yalnız değildir” sloganları atıldı.

CDK Cenevre eşbaşkanı Salih Sağlam yaptığı konuşmada Türkiye cezaevlerinle tutsakların sürdürdüğü açlık grevlerinin sahiplenilmesi ve direnişin sesini dünyaya duyurulması gerektiğini söyledi.

“Bugün itibariyle Cenevre'de 'Şimdi özgürlüğü sağlama zamanı' hamlesi kapsamında direnişin sesini duyurmak için kesintisiz ve süresiz eylemlerin startını vermiş bulunmaktayız” diyen Sağlam şöyle konuştu: “25 Ocak Pazartesi günü Cenevre kentinde tecridin sonlandırılması ve zindan direnişinin sesini duyurmak için Birleşmiş Milletler önünde oturma eylemine başlayacağız. Önderliğimizin özgürlüğü sağlanıncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz.”

Fransızca bildirilerin okunmasının ardından eylem sona erdi.

UZUN YÜRÜYÜŞLER YAPILACAK

“Şimdi özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında 1 Şubat’tan itibaren Cenevre başta olmak üzere İsviçre'nin önemli merkezlerinde uzun yürüyüşler planlandı.

Yine aynı amaçla birçok kentte tecride dikkat çekmek amacıyla kütüphaneler de hazırlanıyor.