Kürtler Fransa kentlerinde saldırılara karşı ayakta

Fransa’nın birçok merkezinde bir araya gelen Kurdistanlılar, Türk devletini “Rojava’dan defol” diyerek protesto etti.

Fransa’nın başkenti Paris’in banliyöleri ile, Mantes la Jolie, Lorient, Reims ve Rennes kentinde Kurdistanlılar, Türk devletinin savaş uçaklarıyla Rojava Kurdistanı’na saldırılarını protesto etti.  

LORIENT

Türk devletine ait savaş uçaklarının Kuzey Doğu Suriye'nin Kobanê, Dêrik, Şehba ve Zirgan alanlarını bombalaması, Lorient kentinde yaşayan Kurdistanlı gençler tarafından protesto edildi.

Lorient kentinin işlek caddelerinde Türk devletinin terörünü kınayan sloganlar atan gençler,  herkesi alanlara çıkmaya çağırdı.

DRANCY 

KCDK-E’nin saldırılara karşı acil eylem çağrısı üzerine Fransa’nın Paris kenti Drancy banliyösü Demokratik Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, “Türkiye’nin saldırılarına ortak olmayın” pankartı açtı.

 “Bijî Berxwedana Rojava” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları ile yürüyüşe geçen eylemciler, Drancy sokaklarını adeta sloganlarla inletti. Drancy belediyesi önüne gelen Kürdistanlılar burada oturma eylemine geçti. An itibarıyla Drancy’de protestolar devam ediyor.

MANTES-LA-JOLIE 

Mantes-la-Jolie DTM önünde bir araya gelen Kürdistanlılar da burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve YPG/YPJ bayrakları ile Mantes-la-Jolie garına doğru yürüyüşe geçti.

“Bijî Berxwedana Gerîla” ile yürüyen eylemciler çevrede yaşayan tüm Kürdistanlı ve dostlarını Rojava’ya sahip çıkmaya çağırdı. 

EVRY/GRIGNY

Başkent Paris’e bağlı Evry banliyösü DTM önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, saldırıları sloganlar atarak kınadı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile birlikte YPG/YPJ flamaları taşıyan eylemciler, sık sık “Bîjî Berxwedana Gerîla” sloganlarını atarak Grigny garına doğru yürüyüşe geçti. An itibarıyla eylem devam ediyor. 

REIMS

Reims Arîn Mirkan derneği önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, faşist Türk devletinin gerilla ve Rojava alanlarına yönelik saldırıları kınamak amacıyla çarşı meydanına doğru 

Sık sık "terörist Erdogan" sloganları atarak yürüyüşe geçen Kurdistanlıların eylemi devam ediyor.

RENNES

PKK, YPG ve YPJ bayrakları ile Rennes garına doğru yürüyüşe geçen Kurdistan’lılar nöbete başlayıp bütün Kurdistanlıları alanlara akmaya, yaşamı durdurmaya çağırdı. République meydanından Rennes garına, ordan tekrardan République yürüyen eylemciler zaman zaman oturma eylemi yaparak dikkatleri çekti. 
Sık sık “Bijî Berxwedana Rojava”, “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları atan kitle bekleyişini sürdürüyor. 

CREIL

Creil’de yaşan Kürdistanlılar DTM önünde bir araya gelerek “Katil Türk devleti, Rojava’dan defol” pankartı ile birlikte PKK, YPG ve YPJ bayrakları açarak saldırıları protesto etti. “Katil Erdoğan” ve “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları ile Creil garına doğru yürüyüşe geçti. Buradaki eylem de devam ediyor.