Kürtler ve dostları Atina’da yürüdü

Atina’da Türk devletinin işgal saldırıları yapılan bir yürüyüşle protesto edildi. Güzergahta bulunan kimi kurumlara dosya teslim edildi.

TekoJIN, Navenda Çanda Demokratîk a Kurd, Defend Kurdistan, RiseUp Rojava ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirdikleri yürüyüş ile Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarını ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik yeni tehditlerini protesto etti.

Sintegma Meydanı'ında yüzlerce kişinin katılımı ile başlayan yürüyüşe çok sayıda enternasyonal devrimci örgüt yönetici ve üyesi de katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK flamaları ve Türk devletinin saldırılarını kınayan pankartlar açan kitle, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîla", "Kurdistan goristan ji bo faşîstan" sloganları attı.

Kitle ilk olarak Sintegma Meydanı'ında bulunan Meclis binasına giderek tüm siyasi partilere Kürdistan'a yönelik saldırılar, insanlık suçları ve hak ihlallerine dair dosyaları teslim etti.

Kitle, daha sonra Avrupa Birliği Yunanistan Temsilciliği önüne gelerek, dosyayı vermek istedi. Kapının açılmaması üzerine kitle yaptığı açıklama ile bu tutumu kınadı. Kitle, buradan Amerikan Embassy'e yürüyerek burada da dosyayı teslim etti.

Burada açıklama yapan kurumlar, Kürdistan'a yönelik saldırıları kınadı. Avrupa devletlerini Türk devletinin işlediği suçlara karşı duyarlı olmaya çağıran kurumlar, Kürt halkının ne pahasına olursa olsun mücadeleden vazgeçmeyeceğine vurgu yaptı. Kurumlar, Rojava'da büyük bedellerle insanlık adına yaratılan değerlerin sahiplenmesi gerektiğine işaret ederek, tüm devrimci, demokratik kitleleri duyarlı olmaya çağırdı.

Açıklamanın ardından eylem son buldu.