Kürtler ve dostları üç kıtada alanlara çıkıyor

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin işgal saldırıları ve İran’da gerçekleşen idamlara karşı Avrupa, Avusturalya ve Kanada’da 8 Mayıs günü alanlara çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 8 Mayıs Cumartesi günü Efrîn işgali, İran’da sürdürülen idamlar ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları protesto etmek için Avrupa, Avusturalya ve Kanada’da eylemler gerçekleştirileceğini bildirdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Ortak ve demokratik yaşamı hedef alan faşist Türk devleti çeteleriyle birlikte Efrîn'i işgal etmek için Ocak 2018’de başlattığı soykırım  saldırısıyla Efrîn'i ilhak etti. Her türlü ağır silah, tankla ve savaş uçakları kullanarak binlerce sivil katledildi, yaralandı ve göçe zorlandı.

Kaçırılan kadınlar tecavüze uğradı ve köle pazarlarında satıldı. Efrîn'den yüz binlerce kişi göçertildi.  Demokratik özerk yapısı lağvedildi. Güzelim doğası ve tarihi talan edildi. Dil ve inanç üzerinden asimilasyon gerçekleştirildi. Bu yüzyılın en büyük insanlık suçu işlendi. Hem Rusya, hem Amerika ve hem de uluslararası güçler bu soykırımı sessizce seyretti. Tarihe insanlık ayıbı olarak geçti.

Efrîn işgali, tüm Kürdistan’ın işgalini ve ilhakının başlangıcıydı

Faşist Türk devleti ve diktatör Erdoğan uluslararası mahkemelerde yargılanması gerekirken, tüm Kürdistan’ı işgal ve ilhak etmeye devam ediyor. Başta Birleşmiş Milletler, olmak üzere tüm uluslararası kurumlar işlenen insanlık suçlarına ve soykırıma karşı sessizliğini sürdürmektedirler.

Sömürgeci Türk devletinin 24 Nisan günü Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı işgal saldırısı bu ilhak emellerinin devamıdır. Medya Savunma Alanlarına yönelik başlatılan kapsamlı işgal saldırısı Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi amaçlamaktadır. Kürt halkının varlığına yönelik olan bu soykırımcı işgal saldırısı Kürdün bir ulus olarak imhasını hedeflemektedir. Kürt Özgürlük Hareketi tüm gücüyle Tüm Kürdistan’ı ve Kürt halkını koruma savaşı vermektedir.

Şu an Medya Savunma Alanları’nda süren bu direniş dört parça Kürdistan’ın savunulması, Kürt soykırımına dur deme mücadelesidir. Medya Savunma Alanları’na yapılan saldırı tüm Kürdistan halkının kazanımlarını yok etme ve Kürdistan’ı soykırıma uğratmayı hedeflenmektedir.

8 Mayıs Cumartesi günü Efrîn işgalini, İran’da sürdürülen idamları ve Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırıları protesto etmek için Avrupa, Avusturalya ve Kanada’da gerçekleşecek eylemlere tüm Kürdistanlıları, Türkiyeli aydınları, devrimcileri, demokratları, Avrupalı dostları güçlü bir katılımla seferber olmaya çağırıyoruz.”