Kürtler ve dostları Yunanistan ve Avustralya'da işgale karşı alanlarda

Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Yunanistan ve Avustralya'da da alanlarda.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da enternasyonalist anarşist, devrimci ve sosyalistler,  Sintagma Meydanı'nda yürüyüş başlatarak Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti. Monastiraki Meydanı'nda son bulan yürüyüşte, PKK flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri taşındı.

Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada, "Enternasyonalistler olarak Kürdistan gerillalarının direnişini selamlıyoruz" denildi.

Tüm dünya halklarının Türk faşizmine karşı durması gerektiğinin vurgulandığı açıklamanın ardından kentin farklı noktalarına "Smash Turkish fascism", "Bîji Kurdistan-Gerîla" yazılı pankartlar asıldı.

SYDNEY


Avustralya'nın Sydney kentinde işgal saldırıları protesto edildi.

DKTM Meclisi tarafından organize edilen eyleme Kürdistanlılar, dostları, siyasi parti temsilcileri, senatörler, milletvekilleri katıldı.

Yeşiller Partisi Milletvekili David Shoebridge, "Türk devleti Kürtlerin ülkesini işgal edip Kürtleri katlediyor. Çağrımız, derhal bu işgal harekâtına son verilmesidir. ABD, Avrupa Birliği, Avustralya nasıl Ukrayna için duyarlılık gösteriyorsa, Kürtlere de aynı duyarlılık gösterilmeli" dedi.

Yeşiller Partisi eski senatörü Lee Rhiannon, "Türk devleti Kürtlere saldırarak DAİŞ'e alan açıyor. Kürtler Rojava'da şehit vererek dünyayı DAİŞ belasından kurtardı ve şimdi bu kazanımlar Türk devleti tarafından hedef alınıyor. Uluslararası kamuoyu ve ilerici herkes bu işgale karşı Kürtlerin yanında yer almalı" dedi.

Rojava İle Dayanışma Grubu'nun Sözcüsü ve Green Left Weekly gazetesinin yazarlarından Peter Boyle, Türk devletinin işgal saldırını kınadı, "Kürtlerin yanındayız" mesajını verdi.

DKTM Eşbaşkanı Gulê Rose de gerilla direnişini selamladı, KDP ihanetini kınadı.