Kürtler Zürih'ten seslendi: Gerilla direnişini her yere taşıyalım

Kürdistanlılar, Zürih'te Türk konsolosluğu önünde miting yaparak, "Gerilla direnişi her alana yayılmalı" mesajını verdi.

Kazımi yönetimindeki Irak güçlerinin Şengal'e yönelik günlerdir devam eden işgal saldırılarına karşı İsviçre'de yaşayan Kürdistanlıların tepkileri dinmiyor. Zürih'te yaşayan Kürdistanlıların bugünkü eylem adresi Türk Konsolosluğunun önü oldu. Kürt Toplum Merkezi (CDK) ve Beritan Kadın Meclisinin çağrısıyla konsolosluk önünde bir araya gelen halk, burada bir miting düzenledi. Eylemde CDK Zürih adına bir konuşma yapan Kawa Urmiye, Şengal'e yönelik saldırının Irak yönetimi, KDP ve Türk devletinin ortaklılığıyla sürdürüldüğüne dikkat çekerek, "Nerede olursa olsun dört parça Kürdistan'da Kürt halkının kazanımlarını hedefleyen bu saldırılara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Şengal'e saldırı esasında tüm Kürdistan'a yönelecek olan saldırının ön hazırlığıdır. Bizler bu saldırı konseptinin bilincinde olarak Medya Savunma Alanlarında süren gerilla mücadelesine dün olduğu gibi bugün de  sahip çıkacağız" diye konuştu.
 

'HER YER DİRENİŞ ALANI OLMALI'
TCŞ aktivisti ise şunları söyledi:
"Bu savaş bir konsept olarak Başûrê Kurdistan dağlarından Şengal'e, Bakur'a ve Rojava'ya KDP-Türk devleti ortaklığında yürütülüyor. KDP basın yoluyla Şengal'e saldıran Irak devletini desteklediğini adeta açıkça dile getirdi. Şengal'de YBŞ, özgür Kürdistan dağlarında HPG olduğu için bu saldırılar var diyorlar. Bu savaş Rêber Apo şahsında, PKK şahsında tüm Kürdistan halkına karşı yürütülüyor. Rêber Apo diyor ki 'Şengal bu hareketin temelidir.' Bu anlayışla Şengal'i sahiplenmek gerek. Gençlik olarak başta gençler ve kadın öncülüğünde tüm yurtsever halkımız, gerilla direnişini her alana taşımalıdır. Her yer direniş alanı olmalıdır."