Kürtlerden BM'ye Çağrı: Sorumluluğunuzun gereğini yerine getirin

"Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentinde Kürdistanlıların her Çarşamba sürdürdüğü oturma eylemini bugün İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) devraldı.

“Tecride, faşizme işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında İsviçre’nin Cenevre kentindeki BM (Birleşmiş Milletler) ofisi önünde her Çarşamba günü yapılan eylem sürüyor.

Bugünkü eylemde sanal medyada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin paylaşılan haberlere karşı bir an önce aile ve avukat görüşmesinin gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekilerek, Avrupa devletlerine sorumlulukları hatırlatıldı.

Garê şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu pankartın yanı sıra Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ bayraklarının taşındığı eylemde Halepçe katliamının yıldönümü vesilesiyle yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

‘TECRİDE KARŞI SESSİZLİĞİ DE PROTESTO EDİYORUZ’

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına bir konuşma yapan Kürt kadın siyasetçi Zozan Derîk şunları belirtti: “Önderliğimiz 21 yılı aşkın süredir BM başta olmak üzere Avrupa devletleri eliyle faşist Türk rejimi tarafından esir alınmıştır. 

Bugün 4 parça Kürdistan’dan Kürt halkı Önderliğinin yaşamına ilişkin kaygılarını dile getirmek için alanlara çıkarken Avrupa devletlerinin tecrit işkencesine karşı suskunluğunu da protesto etmektedir. Önderliğimizin esaret altında tutulmasının ve tecrit işkencesinin esas muhatabı bu devletlerin kendileridir.

Abdullah Öcalan bugün sadece Kürt halkına değil tüm Ortadoğu halklarına umut olmuştur. Kürtler, Araplar, Türkmenler başta olmak üzere tüm Ortadoğu halkları bugün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasını sahiplenmiştir. Ortadoğu’ya barış gelmesinin tek şartı bugün Önderliğimizin özgürlüğüne kavuşmasıdır.

Önderliğimiz avukatlarıyla görüşene kadar ve Kürt halkı Önderliğinden haber alıncaya kadar Avrupa'da bulunduğumuz her alanda direnişimizi sürdüreceğiz. 

Gerek Türk devleti gerekse Avrupa devletleri bizleri Önderliğimizin yaşamıyla sınamaya kalkmasın. Önderliğimizin yaşamına yönelik oluşacak olan her tehdide karşı nasıl 4 parça Kürdistan’da bir direniş devam ediyorsa Avrupa'da da komplocu güçlere karşı Kürt halkı direnişi sahiplenerek bu komplocu güçlere cevap olacaktır.” 

GARÊ ŞEHİDİ XABÛR DÊRİK ANILDI

BM önündeki eylemden sonra Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarında şehit olan HPG gerillası Xabûr Dêrik (Cabbar İsmail Muhammed) anıldı.

Anmada aile adına konuşan Azîz Dêrik, “Xabûr Dêrik Kürt halkının özgürlüğünün sağlanması için direniş mevzilerine katılarak bu uğurda şehit düşmüştür. Bizler Xabûr Dêrik'in aileleri olarak onun mirasına sahip çıkarak özgürlük mücadelesini zafere taşıyacağız.” 

Anma “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.