Larz’daki Fusion festivalinde 20 bin YPG ve YPJ bayrağı!

Almanya'nın kuzeydoğusundaki Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yer alan Larz’da düzenlenen bir festivalde, 20 bin YPG ve YPJ bayrağı dalgalandı.

2 Temmuz günü Fusion festivaline Rojava devrimi damgasını vurdu.

Müzik ve kültür festivaline organizatörlere göre 70 bin dolayında kişi katıldı.  19 Temmuz Rojava devriminin 10’uncu yıldönümü dolayısıyla 20 bin YPG ve YPJ bayrağı dalgalandı.

Bu kampanyanın arkasında Alman ve Avusturyalı yerel grup ve bireylerin ittifakından oluşan Interventionistische Linke (Mücadeleci Sol-IL) örgütü yer alıyor.

Örgüt şu açıklamada bulundu:

"19 Temmuz 2012, Rojava'da devrimin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Tarihsel olarak özel bir proje, Suriye'nin kuzey doğusunda on yıllık bir süre içinde gelişmeyi başardı. Savaş ve yıkımın damgasını vurduğu bir bölgede, farklı bir toplum için bir tohum ekildi. Sayısız insanın enerjisi ve tutkusu sayesinde demokratik bir konfederasyon fikri etnik ve milliyetçi parçalanmanın ötesinde gelişebilir. Devrim, DAİŞ cihatçı gericilerine ve Türk iktidar aygıtına karşı mücadelede birçok kurbanla kendini gösterdi. Yeni bir tehditkar savaş yaklaşıyor. Var olma mücadelesinde, toplumsal bir alternatifi akla getirebilmek için her zaman iç-emperyalist çelişkilerden yararlanmaya çalışmıştır. Size teşekkür etmek istiyoruz: DAİŞ'i parçaladığınız ve Êzidîleri belirli bir soykırımdan kurtardığınız için teşekkür ederiz. Emperyalizme ve milliyetçiliğe karşı gücünüz ve direnişiniz için teşekkür ederiz. Öğrendiğimiz feminist teoriniz ve pratiğiniz için teşekkür ederiz. Ve özellikle: Sizin aracılığınızla daha iyi bir dünya için umudumuzu koruduğunuz için teşekkür ederiz.”