Lavrio ve Limassol’da 4 Nisan kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Yunanistan’ın Lavrio kentinde kutlandı.

Lavrio’daki kutlamayı Navenda Çanda Kurdistan ve Tevgera Ciwanên Şoreşger düzenledi.

Kutlamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü talebiyle 91 gündür süren süresiz-dönüşümlü açlık grevini devralan 18’inci grup adına Xeyri Amed bir konuşma yaptı.

“Bugün önderliğin doğum günü ve bununla beraber bütün Kürt halkının ve izilen halkların doğum günü” diyen Amed Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan bir an önce sağlıklı haber alma talebini de yineledi.

Kutlamada sık sık, “Biji Serok Apo”, “Rojbuna te pirozbe ey Serok Apo”, “Bi can bi xwin em biterene ey Serok” sloganları atıldı.

LİMMASOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde de 4 Nisan kutlandı.

Theofilos Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen şölene çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan şölen alanı Abdullah Öcalan flamaları ile donatıldı. Kürt Halk Meclisi’ne bağlı Kültür Komitesi’ne bağlı grup ve sanatçıların sahne aldığı şölende, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerine yazılan şarkılar söylendi. 

Şarkılar eşliğinde halayların çekildiği kutlamada yapılan konuşmalarda ise Abdullah Öcalan’ın doğumunun aynı zamanda Kürt halkı başta olmak üzere, tüm Ortadoğu halklarının özgürlük doğumu olduğu belirtildi.