Lefkoşa'da protesto: Kenan Ayaz'a özgürlük!

Çok sayıda Kıbrıslı siyasetçinin de katıldığı protestoda, Ömrünü halkların özgürlüğüne adayan bir Kürt siyasetçiyi kendi ellerimizle teslim etmeyi kabul etmiyoruz. Ayaz'ın mücadelesi bizim de mücadelemizdir” vurgusu yapıldı.

Kıbrıs’ta Larnaca Bölge Mahkemesi’nin Kürt Siyasetçi Kenan Ayaz hakkında verdiği Almanya’ya  iade kararı, Lefkoşa'da bulunan Lidra özgürlük meydanında düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu’nun çağrısıyla meydanda bir araya gelen kitle, "Kenan Ayaz'a özgürlük" pankartı ve dövizlerin yanı sıra Kenan Ayaz ile Türk devletinin katlettiği Teofilos Georgiadis'in fotoğraflarını taşıdı.

Mitinge Kurdistanlıların yanı sıra Yeşiller Partisi Genel Başkanı George Perdikis, Kıbrıs Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu Sözcüsü Phoebus G. Sparos, Edek Partisi’ni temsilen Elena Lympouri, AKEL partisinden Kıbrıs'ın eski İçişleri Bakanı Neoklis Svlikiotis, Gazeteci Alekos Michailidis, Milletvekili Kostis Elstation, Milletvekili Demetris Papadakis, Ayaz'ın avukatı Efstatihiou Elstation, sivil toplum örgütleri, gençlik örgütleri ve anarşist gruplar kendi bayrak ve renkleriyle katıldı.

Katılımcılar, yaptıkları konuşmalarda, "Siyasetçi Ayaz'ın mücadelesi, terörizm olarak değerlendirilemez. Ömrünü halkların özgürlüğüne adayan bir Kürt siyasetçiyi kendi ellerimizle teslim etmeyi kabul etmiyoruz. Kıbrıs halkı Kürt siyasetçi Kenan Ayaz'ın yanındadır. Ayaz'ın mücadelesi bizim de mücadelemizdir" ortak vurgular yapıldı.

Miting, “Kenan Ayaz'a özgürlük” sloganı ve alkışlar eşliğinde sona erdi.