Leipzig’de tecrit ve işgal saldırılarına karşı çadır eylemi

Almanya’nın Leipzig kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi ve Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla başlatılan çadır eylemi ikinci gününde miting ile sona erdi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü ile Leipzig kentinde çadır eylemi düzenlendi.

Willy Brandt Platz’da kurulan çadır eyleminin ikinci gününde Linksjugend (Solid) ve aynı zamanda Defend Kürdistan üyesi Carla Büttner bir açıklama yaptı.

“TC Rojava’yı ve 23 Nisan’dan itibaren Başur Kürdistan’ı işgal için saldırıyor. Türk devleti bu savaşı Almanya’nın verdiği silahlarla yapmaktadır. Türk devleti Kürdistan’da etnik temizlik, yani bir soykırım yapmak ve tamamen işgal etmek istiyor. Bunun önündeki tek engel PKK hareketidir!” dedi.

Böylesi bir katliam saldırısı karşısında durması gereken Almanya’nın, katliama destek verdiğini vurgulayan Büttner, barış heyetinin Güney Kürdistan hükümeti tarafından engellendiğini hatırlattı. Almanya’nın da bazı siyasetçilerin, milletvekillerinin seyahat özgürlüğünü kısıtlayarak, bu konseptin bir parçası olduğunu gösterdiğini de dile getiren Büttner, “Tüm sol, demokratik hareketleri Kürdistan’a sahip çıkmaya çağırıyoruz! PKK yasağı kalksın! Kürtler artık kriminalize edilmesin! Yaşasın uluslararası dayanışma!” diye konuştu.

KON-MED’in açıklamasının okunması ile devam edilen eylemde Deniz Poyraz’ın katledilmesi de kınandı.

Bildirilerin dağıtıldığı eylemde sözlü bilgilendirmeler de yapıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için imzaların da toplandığı çadır eylemi, Willy Brandt Platz’da düzenlenen bir miting ile sona erdi.