Limasol'da işgal saldırıları protesto edildi: Her yer direniş!

Türk devletinin işgal saldırıları Kıbrıs Limasol'da protesto edildi. Eylemde "Her yeri direniş alanına çevireceğiz" mesajı verildi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırıları Kıbrıs'ın Limasol kentinde bulunan Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisinin çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar, Teofilos Kürt Kültür Merkezinin önünde yürümeye başladı.

Yürüyüş esnasında halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini, PKK, HPG, YPG-YPJ bayrak ve flamalarını taşıdı, gerilla direnişini selamladı.

Halk, Limasol'un işlek yerlerinden Pededrom Kavşağı'nı trafiğe kapattı. Ardından Limasol Belediyesi'nin önüne geçen halk, burada eylemine devam etti.

Mitingde bir konuşma yapan Kürt Siyasetçi Lezgin Serhat, "Kürdistan özgür olana dek düşmana her yeri mezar haline getireceğiz. Gün, Kürdistan'ı özgürleştirme günüdür, bir saniye bile kaybetme zamanımız yok. Halkımız her alanı, her sokağı direniş kalesi haline getirmeli. Direnişten başka hiçbir işimiz olmamalı" dedi.