Limasol’da Kürtler ve dostları komployu protesto etti

Kıbrıs’ın Limassol kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile esaret altına alınmasının 22’nci yıldönümü dolayısıyla protesto eylemi düzenlendi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile Kürtler ve dostları 15 Şubat dolayısı ile Limassol Moloz Park’ta bir araya geldi.

Sık sık “Biji serok Apo”, “Terörist Erdoğan terörist Türkiye”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol” sloganlarının atıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı flamalar taşındı.

Tecrit ve faşizme karşı başlatılan açlık grevi eylemcilerinin de katıldığı eylemde Kürt siyasetçi Lezgin Serhat bir konuşma yaptı.

Serhat, faşist ve işgalci Türk devletinin Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit politikalarına karşı başlatılan hamleye dikkat çekerek, “Önder Apo’nun esareti Kürt halkının Ortadoğu halklarının esaretidir. Bu esaret parçalanacak Kürdistan ve Ortadoğu özgürleşecek. Garê’de işgalci Türk devleti alçakça saldırılarına karşı yürütülen görkemli direniş bu esarete karşı geliştiriyor. Ancak alçakça esir kampını bombalayan bu işgalcilere karşı direneceğiz. Özgürlük kazanacak” dedi.