Limasol, Helsingborg ve Kiel'de Deniz Poyraz için eylem yapıldı

Kıbrıs’ın Limasol, İsveç’in Helsingborg ve Almanya'nın Kiel kentlerinde Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırıları ile HDP çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

LİMASOL

17 Haziran’da HDP İzmir parti binasına yapılan saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz'ın katledilmesi Limassol’da Moloz parkta yapılan mitingle protesto edildi.

Demokratik Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı üzerine toplanan eylemciler, Poyraz şahsında tüm özgürlük şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Eylem sırasında yapılan konuşmalarda HDP’nin direniş geleneğinden gelen bir parti olduğuna vurgu yapılarak, bu saldırıların HDP’yi asla özgülük mücadelesinden vazgeçiremeyeceği kaydedildi.

Eylemde “Bu katliamcı yöntemlerle asla bizi özgürlük mücadelesinden koparamazlar” mesajı verildi.

Miting, “Şehit namirin”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Jin jiyan azadî” sloganları ile son buldu.

HELSİNGBORG

İsveç’in Helsingborg kentinde işgal saldırıları ve Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi.

Kent merkezinde bir araya gelen eylemciler, katilin “Türk devleti” olduğu tepkisinde bulundu.

Eylemde Türk devletinin işgal saldırılarının sona ermesi ve Kürdistan ile dayanışmaya vurgu yapan sloganlar atıldı.

KİEL

Kiel kentinde, “Jiyana Jin” öncülüğünde düzenlenen çadır eyleminde de Deniz Poyraz’ın katledilmesi, Türk işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterildi.

Eyleme Kürtlerin yanısıra Antifa ve MLKP grupları da katıldı. Yapılan konuşmalarda Deniz Poyraz'ın devlet tarafından katledildiği belirtildi.  Eylemde Abdullah Öcalan’a özgürlük istenirken, işgal saldırıları karşısında gerilla direnişi selamlandı ve KDP’nin Türk devleti ile işbirliği kınandı.