Limassol ve Cenevre’de “Önder Apo kırmızı çizgimizdir” eylemi

Kıbrıs’ın Limassol ile İsveç’in Cenevre kentlerinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukat ve aile görüşmesinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiği belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi ve “Önder Apo kırmızı çizgimizdir” denildi.

LIMASSOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde düzenlenen eylemin çağrısını Demokratik Kürt Toplum Merkezi yaptı. Moloz Park’ta düzenlenen eylemde bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Lezgin Botan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile ilgili sanal medya çıkan haberlerin Kürt halkı ve dostlarında ciddi kaygılar yarattığını söyledi.

22 yıldır faşist, soykırımcı Türk devleti tarafından tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu da vurgulayan Serhat, “Önder Apo, bir an önce ailesi, avukatları ile yüz yüze görüşmelidir” dedi.

Sık sık, “Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız”, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganlarının atıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya kadar alanlarda olunacağı mesajı verildi.

CENEVRE

İsviçre’nin Cenevre kentinde de Kürdistanlı gençler tecridin kaldırılması için merkez tren istasyonunda bir eylem düzenledi.

TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin düzenlediği eylem “Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında yapıldı.

Gençler, Kürt gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile giriş yaptıkları tren garında, Kürtçe ve Fransızca sloganlarla eylemlerine başladı.

“Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Liberte pour Ocalan” sloganlarının atıldığı eylemde gençler çevredeki insanlara eylem amaçlarını da anlattı.

Polisin engellemeye çalıştığı eylem sloganlarla sona erdi.