Londra’da Şehit Fîraz Dağ Gençlik Komünü ilan edildi

Başkent Londra’da TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Şehit Fîraz Dağ Gençlik Komünü'nü “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında ilan etti.

İngiltere’nin başkenti Londra’da TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer) aktivistleri, Şehit Fîraz Dağ Devrimci Gençlik Komünü'nü ilan etti. Gençler, ilk olarak Fîraz Dağ’ın şehitliğini ziyaret edip, basın açıklaması yaptı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezinde bir araya gelen gençler, burada komün ilanı için çalışmalarını sürdürdü.

Gençlerin açıklamasında, "Devrimci Gençlik Hareketinin temsilcileri olarak, Önder APO’nun fiziki özgürlüğünün temelinde 10 Nisan 2022'de Londra'da büyük bir kararlılıkla Şehit Fîraz Dağ'ın Devrimci Gençlik Komününü duyuruyoruz" denilerek, şunlar ifade edildi:

"Önderliğimiz özgürleşene kadar; tüm faşistler ve işgalciler ülkemizden terk edilene dek Kürt halkı bir ve özgür olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Ülkemizde Halklar Önderi Abdullah Öcalan'ın düşüncelerinin dağılmasıyla, Kapitalist Modernitenin otoriter ve cani sistemine alternatif olarak Demokratik Konfederalizm Sistemi kurulmuştur. Artık tek alternatif tüm Ortadoğu ve dünya halkları içindir. Başta Kürt kadınları ve gençleri olmak üzere hepimize bir alternatiftir.

Rêber APO'nun özgürlüğünün zamanı geldi ve gençlerin onun özgürlüğünü gerçeğe dönüştürmek için yapabilecekleri en büyük şey radikal eylemler ile kendini örgütlemektir!

Buna istinaden komünümüzü 2018’de Reqa’da DAİŞ’e karşı savaşırken şehit olan Şehit Fîraz Dağ (Mehmet Aksoy) adına ilan ediyoruz. Şehit Fîraz, İngiltere ve yurtdışındaki tüm gençlere örnekti.

Gençlik örgütleri, Demokratik Modernite’nin çizgisini ve ruhunu savunup gerekli cevabı vermelidir. Her türlü geri kalmışlığa ve yıkıcı niyetlere karşı gerekli tavır kesin gösterilmelidir!"

Şehit Fîraz Dağ’ın hayatını içeren bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.