Londra’da açlık grevleri ile dayanışma eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla Londra’da bir eylem düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması amacıyla başlatılan açlık grevleri kritik bir aşamada devam ederken, İngiltere’nin başkenti Londra’da kadın örgütleri öncülüğünde yapılan eylemde uluslararası topluma duyarlılık çağrısı yapıldı.

Bugün öğleden sonra Kuzey Londra’da bulunan Wood Green kütüphanesi önünde bir araya gelen kitle Leyla Güven’in büyük boy resmini açtı.

Roj Women Kadın Meclisi, Yeni Kadın, Sosyalist Kadınlar Birliği, Alkas Com Kadın Komisyonu, Kürecikliler Kadın Komisyonu ve Tilkililer Kadın Komisyonu gibi kadın örgütlerinin ortak çağrısıyla yapılan eylemde yapılan açıklamada ‘Leyla Güven’in talebi bizim de talebimizdir’ denildi.

Kadın örgütleri adına yapılan ortak açıklamada şunlar belirtildi: “Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in başlattığı ve tüm Türkiye ve Kürdistan zindanlarının yanı sıra, Hewlêr, Stasbourg ve Galler’de devam eden açlık grevleri kritik aşamalara gelmiş bulunuyor. Açlık grevleri dayanışmak amacıyla tüm halkımızı ve uluslararası kamuoyunu, tecridi parçalamak için açlık grevcilerinin çığlığına kulak verme ve bu çığlığı her alanda büyütme çağrısı yapıyoruz. Leyla Güven'in talebi talebimizdir.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin, faşizmin AKP tarafından tırmandırılmasının bir ifadesi olduğu belirtilen açıklamada, “Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı olarak sürdürülen izolasyon, mutlak tecrit Türkiye halklarına ve barış içinde birlikte yaşama arzusuna yönelik bir saldırıdır. Devlet, Kürt halkını temsil eden, barış için yol haritası hazırlayan ve savaşı sona erdirmek için emek veren sayın Abdullah Öcalan’ı tecrit ederek barışçıl bir çözüm ve gelecekte müzakere masasına geri dönme ihtimalini ve şansını ortadan kaldırıyor” denildi.

Eylemde sık sık, “Türk devleti faşist devlet” sloganları atıldı.

Eylem boyunca açlık grevleri ve direnişçilerin talepleri hakkında bilgilendirmenin olduğu bildiriler dağıtıldı.