Londra ve Hannover'de Dünya Kobanê Günü’nde bir dizi eylem

İngiltere’nin başkenti Londra ve Hannover kentlerinde Kürt gençlik hareketleri, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla bir dizi eylem gerçekleştirdi.

LONDRA

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) aktivistleri “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında 1 Kadım akşamı kentin farklı noktalarında eylemler gerçekleştirdi.

Bir grup genç, işlek bir meydanda Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından ellerinde TCŞ, YPG ve YPJ flamaları ile meşaleler yaktı ve yürüyüş yaptı.

Yürüyüş boyunca gençler sık sık “Bijî Berxwedana Kobanê”, “Bijî Berxwedana YPJ” ve “Bijî Berxwedana YPG” sloganları attılar.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından gençler, kentin en işlek meydanlarında duvarlara yazılama yaptı.

Gençler duvarlara “Bijî Kobanê”, “Bijî PKK” ve “Bijî YPJ ve YPG” yazdılar.

Aktivistler Dünya Kobanê Günü vesilesiyle Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde de gençlerle buluşma etkinliği de gerçekleştirdi. Etkinliğe yaklaşık 100 kişi katıldı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de TCŞ aktivistleri 1 Kasım gününde yazılama eylemi gerçekleştirdi.

Yazılama eylemi 1 Kasım sabahından aynı gün akşam saatlerine kadar sürdü.  Üniversite, kamu binası ve kentin kalabalık noktalarında gençler duvarlara “01.11 Kobanê”, “Rojava” , “YPG” ve “YPJ” yazılamaları yapıldı.