Londra’da işgal saldırıları protesto edildi

Londra’da Başbakanlık binası önünde bir araya gelen Kürtler ve dostları Türk devletinin Rojava, ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını protesto etti.

Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile Kürtler ve dostları Rojava’ya yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla Başbakanlık binası önünde bir araya geldi. Eylemde YPG, YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerininin yanı sıra “Kürdistan’ı savun” yazılı pankart ve dövizler taşındı.


Sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Yaşasın Kürdistan”, “Utanın”, “Faşist Türk devletine desteğe dur”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atarken, yapılan konuşmalar da Türk devletine tepki ve öfke vardı. 

Kürt Halk Meclisi adına yapılan konuşmalarda Türk devletinin Rojava’da sivil halka yönelik katliamlar gerçekleştirdiği hatırlatılarak, “DAİŞ’e karşı insanlık onurunu koruyan Rojava halkı bugün barbar Türk devletinin terör saldırılarına maruz kaldı. İşgalci Türk devleti uluslararası hukuku hiçe sayarak, uluslararası güçlerin ve insan hakları örgütlerinin gözü önünde su havzalarını gıda depolarını ve alt yapıyı vurarak büyük insanlık suçu işliyor” dedi. 

BU BİR SOYKIRIM SİYASETİDİR 

Rojava’da oluşturulan yeni yaşam modelinin insanlığın kurtuluşunun simgesi haline dönüştüğü vurgulanan konuşmalarda, işgalci Türk devletinin Rojava, Şengal, Başurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarının Kürt halkına uyönelik bir soykırım siyaseti olduğuna dikkat çekildi. Uluslararası güçlerin sessizliğinin kınandığı açıklama da, Avrupa ve dünya halklarını Türk faşizmine karşı sesini yükseltmeye çağırdı. Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.