Londra’da protesto eylemi: Tecride derhal son verilmeli

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit İngiltere’nin başkenti Londra’da kitlesel bir eylemle protesto edildi.

Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile Kürtler ve dostları Wood Green Kütüphanesi önünde bir araya geldi.

Sık sık “Biji Serok Apo”, “Kahrolsun faşizm” sloganlarının atıldığı eyleme, Halkların Birleşik Devrim Hareketi ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

HBDH adına yapılan konuşmada Abdullah Öcalan’ın Kürtlerin lideri olduğu belirtilerek “Ezilen ulus ve sınıflar yarattıkları önderliklerine sahip çıkacaktır. Sayın Öcalan’a yönelik kaygılarımız büyüktür. Öcalan onurumuzdur. Hiçbir zulümkarın yaptığı yanına kar kalmaz. Halklar hesabını sorar. Derhal Öcalan üzerindeki tecrit kalkmalı ve görüşme sağlanmalıdır” denildi.

Eylemde Britanya Kürt Halk Meclisi Eş Başkanı Ercan Akbal Halepce Katliamını da anarak, “Halepçe’de, Amed Sur’da, Cizre’de, Şengal’de, Rojava’da katliamları gerçekleştiren zihniyet, Erdoğan diktatörü ve etrafındaki faşistler bilmelidir ki, önderliğimize ilişkin en küçük olumsuz bir haberde Kürtler dünyayı yıkacaktır, kimse bizim tavrımızı sınamasın, bir an önce avukatları İmralı’ya gidip önderliğimizle yüz yüze görüşmelidir, yoksa tüm dünyayı faşist Erdoğan’ın başına yıkacağız bu böyle bilinmelidir” dedi.

Britanya Kürt Halk Meclisi Eş Başkanı Elif Sarıcan ise “Kürt halk önderi Sayın Öcalan’dan 324 gündür haber alınamıyor ve sosyal medyada yapılan provokasyonlar Kürt halkının huzurunu bozmaktadır. Önderliksiz bir yaşamı asla düşünmeyen Kürt halkı Sayın Öcalan’dan derhal haber almazsa çok ciddi eylemlilikler içerisine gidecektir, faşist Erdoğan rejimine dünyayı dar edecektir” ifadelerini kullandı.