Londra’da sosyalistler tecride karşı ‘açlık grevi’ başlattı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve tüm hasta tutsakların serbest bırakılması amacıyla Londra’da sosyalistler üç günlük açlık grevi başlattı

Türkiyeli sosyalistler Köln, Paris, Basel ve Londra'da açlık 3 günlük açlık grevleri başlattı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Struggle öncülüğünde başlatılan açlık grevleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridinin kaldırılması ve başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması taleplerini içeriyor.

Londra Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der) binasında başlatılan açlık grevine Kürt Halk Meclisi üyeleri ve yazar Ali Poyraz da katılarak destek verdi.

Açlık grevine ilişkin bilgi veren Ali Akgül, Türkiye’deki hasta tutsakların durumu ve tecride dikkat çekerek Türk faşist devletinin baskıcı politikalarına karşı bir yanıt vermek istediklerini söyledi.

Amaçlarının zindanlardaki faşist devletin yasakçı ve keyfi uygulamalarına karşı Türkiye, Kurdistan ve Avrupa’da duyarlık oluşturmak olduğunu söyleyen Ali Akgül, , “Çünkü tecrit en koyu şekilde sayın Abdullah Öcalan şahsında halklara ırkçı, şoven bir şekilde uygulanmaktadır. Hasta tutsakların durumu gittikçe daha da ağırlaşmaktadır ve bir an önce özgürlüklerinin sağlanması gerekiyor. Birçok hasta tutsağın bırakılması yasal olarak da gerekirken, bırakılmayarak ölüme terk edilmiştir. Son bir yıl içinde 78 arkadaşımız siyasi tutsak zindanlarda hayatını kaybetti. Çağrımız tüm halkımızın bu konuda harekete geçmesi ve sonuç alıncaya kadar eylemlerini büyütmeleridir. Ancak böyle kazanırız” dedi.