Londra'dan Abdullah Öcalan‘a özgürlük çağrısı

TCŞ ve TEKOJIN Londra’nın çağrısıyla yapılan Newroz kutlamasında 50. zafer yılında Abdullah Öcalan‘a özgürlük istendi.

Londra’da geleneksel olarak düzenlenen “Gençlik Newrozu” bu yıl TCŞ ve TEKOJIN’in çağrısıyla Kürt Toplum Merkezi (KCC) binasında gerçekleşti.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamada Newroz’u anlatan sinevizyon gösterildi.

PKK, KCK, YPG ve YPJ flamalarının yanı sıra sahneye Mazlum Doğan ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev afişleri asıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı Gençlik Newrozu’na enternasyonalist gruplar yoğun ilgi gösterdi.

Sık sık, “Bijî Newroz, “Bijî Serok Apo”, “Bijî PKK” sloganlarının atıldığı kutlamada gençler gerilla ve yöresel elbiseleri dikkat çekti.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Heval Agit, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaretinin artık kabul edilemez bir noktada olduğunu vurgulayarak, “Önder Apo’nun özgürlüğü için amansız bir direniş sürecine girdik. Mazlum Doğan’ların Kemal Pirlerin Mazlum Tekdağların direniş ruhuyla mücadeleyi büyüteceğiz, Önder Apo mutlaka ama mutlaka fiziki özgürlüğüne kavuşacaktır” dedi. 

Sanatçılar Omid Şerifi, Hozan Cane, Koma Zelal ve Serhado’nun sahne aldığı kutlama sırasında KCC binası önünde dev Newroz ateşi yakıldı ve etrafında halaylar çekildi. Gençler ayrıca sık sık ateşin üzerinden atladı.

Gecenin sonunda Harringey Caddesi’ne çıkan yüzlerce genç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük şiarıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş çevrede yoğun ilgi gösterilirken, etkinlik halaylarla son buldu.