Londra, Gävleborg ve Arnhem'da Şehit Sinan Dersim anıldı-YENİLENDİ

İngiltere’nin başkenti Londra, İsveç’in Gävleborg ve Hollanda'nın Arnhem kentinde 27 Ekim günü işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konsey üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) anıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kürt Halk Meclisi Şehit Aileleri Komisyonu tarafından Medya Savunma Alanları’nda 27 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen hava saldırısında şehit düşen Sinan Dersim için KCC binasında bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Anmanın yapıldığı salon şehit düşen PKK’nin öncü kadroları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK, TJK-E, YPG ve YPJ bayrakları ile donatıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmaya Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) bileşenleri, Kürt Halk Meclisi üyeleri ve şehit aileleri katıldı. Sinan Dersim’in hayatını anlatan sinevizyonun gösterildiği anmada, sık sık “Şehit namırın”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

İlk olarak HDBH adına yapılan konuşmada Sinan Dersim’in Türkiye ve Kürdistan devriminin önderlerinden olduğu vurgulanarak, Dersim’in devrimci ruhu ile mücadeleyi yükseltme sözü yinelendi.

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal da Sinan Dersim’in Avrupa’da yürüttüğü siyasal çalışmalarına değinerek, “Kapitalist moderniteye karşı devrimci duruşu ortaya koyarak hepimizi derinden etkileyen ve mücadeleye sıkı sıkıya bağlılığın ifadesi olmuştur. Anıları rehberimiz olacak ve mücadele bayrağımız olacaktır” dedi.

MLKP, Dersim-Der, Maoist Komünist Parti gibi bir çok devrimci hareketin mesajlarının okunduğu anmada, Kürt Halk Meclisi Şehit Aileleri Komisyonu adına Ali Boyraz bir konuşma yaptı. Boyraz, Sinan Dersim’in Kürt özgürlük mücadelesinde devrimci duruş ve yaşamı ile halkların devrimci mücadelesinin neferi haline geldiğinin altını çizdi.

Anma da son olarak Sinan Dersim’in fotoğraflarının oluştuğu sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

GAVLEBORG

İsveç’in Gävleborg kentinde de şehit Sinan Dersim anıldı.

Anmada konuşma yapan Senanik Öner, şahadet kavramı üzerine bir değerlendirme yaptıktan sonra şehadetin Kürt ve Kürdistan mücadelesi için ayrı ve özel bir önemi olduğunu, mücadelenin şehitler ile büyüdüğünü ve Kürt halkının da şehitlere olan bağlılığını en üst düzeyde her zaman gösterdiğini belirtti.

Önen, "Şehit Sinan Dersim'i de Kürt halkı unutmayacaktır ve onun özlemlerini gerçekleştirecektir" dedi.

Şehit Aileleri Komitesi adına konuşan Wecdin Batte de “Bizim şehitlerimiz her şeyi bir yana bırakıp hayatlarını Kürt halkına feda ediyor, bu gerçekliğin bütün Kürtler tarafından anlaşılması gerekir" dedi.

Konuşmalardan sonra şehit Sinan Dersim’in yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmada bir konuşma yapan Xaçik Kasber "Şehit Sinan Dersim bizim de şehidimizdir. Bizi özgürleştirmek için canını veren herkes bizim de şehidimizdir. ABD, Ermeni Katliamını tanıdı ve TC aynı gün gerillaya saldırdı. Herkes bunu iyi anlamalı" dedi.

ARNHEM

Hollanda’nın Arnhem kentinde de Şehit Sinan Dersim anıldı.

Arnhem Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı.

Anma Kürdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Sinan Dersim'i tanıyanlar, onun mücadelesi, kişiliği, devrim mücadelesine kattıkları, mücadele ile nasıl bütünleştiği hakkında konuşmalar yaptı.
Anma Şehit Sinan Dersim’in yaşamına ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterimi ardından sona erdi.