Lorient ve Basel’de Newroz kutlaması

Fransa’nın Lorient kentinde Newroz meydanda bir etkinlikle kutlanırken, İsviçre’nin Basel kentinde gençler meşaleler yakıp Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

Fransa’nın Lorient ile İsviçre’nin Basel kentinde Newroz kutlamaları yapıldı.

LORIENT

Fransa'nın Lorient kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Lorient kent merkezinde Newroz'u bir etkinlikle kutladılar.
Akşam saatlerinde Place Aristide-Briand meydanında bir araya gelen grup adına Newroz’un anlamına dair konuşma yaptı ve CDK-F tarafından hazırlanan Fransızca bildiri dağıttı, ardından Pazar günü Rennes kentinde yapılacak olan Newroz kutlamasına katılım çağrısı yapıldı.
Etkinlikte Kürtler İçin Adalet İnisiyatifi’nin PKK’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması kampanyası çerçevesinde imza toplandı.
Newroz etkinliği halaylar ve "Bijî Newroz" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla son buldu.

BASEL

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan‎ (YXK) üyeleri, “50. zafer yılında Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanacaktır” şiarı ile İsviçre’nin Basel kentinde buluştu.

Akşam 19.30’da bir araya gelen gençler, Newroz alanını PKK flamaları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile süsledi.

Çok sayıda genç Newroz kutlamalarına katılırken renkli meşaleler yakıp coşkulu bir şekilde “Bijî Serok APO” ve “Bê Serok jiyan nabe!” sloganlarını attı.

Abdullah Öcalan üzerindeki İmralı tecrit ve işkence sistemini kınayan gençler, önderlerinden haber alıncaya dek ses çıkarmaya devam edeceklerini vurguladı.

Newroz kutlaması, halaylar ve sloganlarla yaklaşık bir saat boyunca sürdürüldü.