Lozan Belediyesi depremzedelere yardımı sürdürecek

Lozan Belediye Encümeni Sevgi Koyuncu’nun deprem bölgelerinin yeniden inşası konulu önergesi kabul edildi. Daha önce 80 bin Frank bağışta bulunan Lozan Belediyesi, depremzedeler için yardımlarını sürdürecek.

On binlerce insanın yaşamını yitirdiği, milyonlarca insanın mağdur olduğu Mereş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Avrupa’da dayanışma sürüyor. Depremin ilk anında mağdurlara iletilmek üzere Heyva Sor a Kurdistan ile Medair yardım kuruluşlarına 80 bin Frank teslim eden Lozan Belediyesi, aldığı yeni kararla yardımı sürdürmeye devam edecek. 

Bu hafta olağan toplantısını gerçekleştiren Lozan Belediye Meclisi, Sevgi Koyuncu’nun deprem bölgelerinin yeniden inşası konulu önergesi görüşüldü. Koyuncu, sunduğu önergede Lozan Belediye Meclisi ve Lozan Belediye yönetiminin İsviçre'deki diğer belediyeler ile ortaklaşarak deprem bölgelerinin yeniden inşa çalışmalarına katılmasını talep etti. Sevgi Koyuncu, meclis toplantısında önerge hakkında konuşurken, depremlerde binlerce insanın evlerinin yıkıldığını, yeniden inşaa için uluslararası desteğe ihtiyaç olduğunu belirterek İsviçre’deki diğer belediyeler ile ortaklaşılarak, hem Bakurê Kurdistan’da hem de Rojava’da yıkılan kentlerin inşaa edilmesine katkı sunulmasını istedi. Türk devletinin deprem mağdurlarına yeterli yardımı sağlamadığını dile getiren Koyuncu, yapılacak yardımların direnen halka ulaşmasının da önemli olduğunu ifade etti. 

Konuşmalardan sonra oylamaya geçildi. Meclis üyelerinin çoğunun desteğini alan önerge kabul edildi. 

Önergenin kabul edildiğini kendi sanal medya hesabından duyuran Sevgi Koyuncu, şu ifadelere yer verdi: “Lozan şehri depremin ilk haftasında 80 bin Frank bağışladı. Dün gece Lozan Komünal Meclisi'ne Birlikte Sol grubu adına sunduğum ‘depremde evlerini kaybedenler için yardım edilmesi’ önergemiz oy çokluğuyla kabul edildi. Tüm belediye meclis üyelerine olumlu oy kullandıkları için teşekkür ediyorum. Yaşasın halkların dayanışması.”