Lozan’dan Cenevre’ye ‘TC işgaline karşı Kürdistan'ı savunalım yürüyüşü’

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 10-12 Temmuz tarihleri arasında Kürdistan’ın 4 parçaya bölündüğü İsviçre’nin Lozan kentinden Cenevre kentine yürüyüş düzenleneceğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 4 parça Kürdistan’dan tanınmış siyasetçi, yazar, sanatçı, gazeteci, akademisyen, kurum ve siyasi parti temsilcisinin bulunacağı şahsiyetlerin 9 Temmuz günü bir araya gelerek, 10-12 Temmuz tarihleri arasında Lozan’dan Cenevre’ye yürüyeceğini belirtti.

“Tarihi Lozan Soykırım Antlaşması ile Kürdistan’ın 4 parçaya bölündüğü İsviçre’nin Lozan kentinden Cenevre’ye 3 günlük bir yürüyüş yapacağız. Yürüyüş Kürdistan’a dönük işgal ve soykırıma karşı ‘Türkiye işgaline karşı Kürdistan'ı savunalım’ sloganı ile gerçekleştirilecektir” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Farklı siyasi görüşten, Kürdistan’ın farklı parçalarında yaşayan kurum, parti temsilcileri, aydın, yazar, sanatçı, ressam, gazeteci, akademisyen, Hıristiyan, Kürt, Süryani-Keldani, Asuri, Ermeni, Türkmen, Alevi, Müslüman, Êzidî, kadın ve gençler, 10 -11- 12 Temmuz tarihlerinde Lozan’dan Cenevre’ye yürüyüş yapacağız.

SÖMÜRGECİLERE VE İŞGALE KARŞI BİRLİK ZAMANI

100 yıl önce Kürtler örgütlü ve birlik olmadıkları için uluslararası güçler Kürdistan’ı dörde parçalayarak Kürdistan’ı statüsüz bıraktıkları gibi, Kürdistan’ı işgal, ilhak eden sömürgeci devletlerin katliam ve jenosit politikalarına da onay ve destek verdiler. 21. yüzyılda Kürdistan halklarını zayıf düşürmek ve statü sahibi olmasını engellemek için böl-yönet politikaları ile sonuç almak istiyorlar. Kürdistan halkı bu yüzyılda hem örgütlülüğü hem de birliği ile bu kirli politikalara müsaade etmeyeceği gibi bu yüzyılı Kürdistan ve bölge halklarının yüzyılı-birliği ve direnişi ile sağlayacaktır. Bunun için tüm farklı siyasi görüşlerimiz ve inançlarımızla ortak mücadele ve birliğimizle kazanacağımız bilinciyle birlikte Lozan’dan Cenevre’ye yürüyoruz.

Kürt halkı 100 yıl sonra 4 parçada sağladığı birlik ruhuyla artık sonuç alabilecek bir aşamaya gelmiştir. Bu birliği pekiştirmek ve Kürt kimliğini bir statüye kavuşturabilme şansı her zamankinden daha fazla olanaklı haldedir.

100 YILLIK SOYKIRIMI BOŞA ÇIKARMAK İÇİN ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI

Bu birliğin karşısında duran ve Kürtleri statüsüz kalmasından çıkar kuran ülkeler ve uluslararası güçler her türlü oyunla Kürt halkının soykırıma uğraması için işgalci Türk devletine sesiz kalarak destek olmaktalar.

Bunu fırsat bilen soykırımcı Türk devleti Kürdistan’ın tüm parçalarında etnik temizlik için tüm imkanları kullanmaktadırlar. Bunu boşa çıkarabilmenin en temel yolu ulusal birliğimizi büyüterek karşı koymaktan geçmektedir. Kürdistan halkları ortak mücadelesi ile bu yüzyılın kazananı olacaktır. Birlik olunarak tüm Kürtler ve Kürdistan kazanacaktır. 100 yıllık soykırımı boşa çıkarmak için simdi birlik zamanıdır.

KCDK-E olarak işgalci Türk devletinin emellerini boşa çıkarmak için başta tüm parçalardan Kürt halkı olmak üzere, tüm dostlarımızı ve kendine insanım diyen herkesin sorumluluk duygusuyla gerçekleştirilecek yürüyüşe katılarak kenetlenmeye çağırıyoruz.”

Açıklamada, basın toplantısının 10 Temmuz günü saat 10.30’da yapılacağı belirtildi. Yürüyüş ise Place du Port, 1006 Lausanne, Ouchy’den start alacak.