Lozan ve Paris’te ESP’ye saldırılar protesto edildi

İsviçre’nin Lozan ile Fransa’nın başkenti Paris’te ESP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Türk AKP / MHP faşist iktidarının Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonlarına karşı İsviçre'nin Lozan kentinde bir eylem düzenlendi.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu'nun (İGİF) çağrısıyla St. Laurent kilisesi önünde gerçekleştirilen eylemde sık sık "Bu baskılar boşuna, umut dimdik ayakta", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı.

Bildirilerin dağıtıldığı eylemde sosyalist ve devrimcilere yönelik yürütülen siyasisi soykırım politikalarına karşı İGİF Eşbaşkanı Ali Orak ANF verdiği röportajda şunları söyledi: “Saldırılarında sınır tanımayan Türk faşizmi Kürt halkına yönelik yürüttüğü katliam saldırılarını bir taraftan devam ettirirken bugün sosyalist ve devrimcilere yönelerek hukuksuzca baskı, gözaltı, tutuklamalara yönelmiştir. Bizler biliyoruz ki hiçbir sosyalist hiçbir devrimci dün nasıl baskı ve zulme boyun eğmediyse bugün de aynı kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir. Dünyanın neresinde olursak olalım emekten, özgürlükten, barış ve adalet yana mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz." Eylem bildiri okunmasıyla sona erdi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te ise siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

ACTİT ve SKB’nin çağrısıyla düzenlenen eylem Strasbourg Saint -Denis kemer önünde yapıldı.

“Gazetecilere ve sosyalistlere özgürlük yazılı pankartın taşındığı eylemde Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT) adına yapılan açıklamada, “Devrimcilere ve antifaşistlere yapılan her saldırı dünyanın neresinde olursa olsun, ezilenlerin dayanışması karşısında kaybetmeye mahkumdur” denildi.

ACTİT sosyalistlere yapılan bu saldırıya karşı tüm demokratik, antifaşist ve devrimci kamuoyunu ESP ve SKM ile dayanışmaya çağırısı yaptı.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) temsilcisi de şunları söyledi: “Kadınların erkek şiddetine karşı mücadelesinde gasp edilmeye çalışılan İstanbul Sözleşmesi sokak hareketi henüz sürerken sosyalist kadınların hedef olması, kadınların mücadelesinin önünü kesmek amaçlıdır. Eşit ve özgür bir yaşam için mücadele eden ve birçok kez bedel ödeyen devrimci sosyalistler tüm saldırılara rağmen mücadelelerini büyük bir özgürlük tutkusuyla sürdürecek ve büyütecektir.”

Eylem, konuşmalardan sonra “Kahrolsun faşist Türk devleti”, “Kadın, mücadele, özgürlük”, “Sosyalistlere özgürlük”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganları eşliğinde halk Saint-Denis caddesinde bir yürüyüş gerçekleştirerek eylemini sonlandırdı.