Lübeck ve Gävleborg’da ‘özgürlüğü sağlama zamanı’ eylemleri

Almanya’nın Lübeck ve İsveç’in Gävleborg kentlerinde “Özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında eylemler düzenlendi.

Almanya’nın Lübeck kentinde Kürdistanlılar ve dostları düzenledikleri bir eylemle “Tecride, faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenledi.

Türk devletinin Güney ve Rojava’ya yönelik düzenlediği saldırıların da protesto edildiği yürüyüşte YPG, YPJ ile Anti-Fa bayrakları taşındı.

Eylemde yapılan konuşmalarda işgalci Türk devletinin saldırılarının kabul edilemez olduğu belirtildi.

KDP’nin provokasyon girişimlerine son vermesi gerektiği de dile gelen konuşmalarda Türk devletinin Kürdistan topraklarını işgali bitene kadar eylemlerin süreceği mesajı verildi.

Eylem, “Biji berxwedaha Heftanin”, “Biji Gerilla”, “Bimre İxanet”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Biji berxwedana heftanin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

GAVLEBORG

İsveç’in Gävleborg kentinde de “Özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş boyunca “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış”, “Faşist Erdoğan”, “Çocuk katili Erdoğan” sloganlarının atıldığı yürüyüşte yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Erdoğan ve Türk devletinin Kürdistan’daki saldırılarının da protesto edildiği eylemde Barzani yönetiminin bir an önce bu tehlikeli durumdan vaz geçmesi gerektiği kaydedildi.

Şehit Aileleri Komitesi adına bir konuşma yapan Apê Vecdîn hassas bir süreçten geçen Kürtlerin ayakta olması gerektiğini söyledi.