Lugano'da Kürt Halk Önderi için BM'ye mektup gönderildi

İsviçre’nin Lugano kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için BM Genel Sekreterliği’ne mektup gönderdi.

Bugün İsviçre’nin İtalyanca konuşulan Ticino kantonunda yaşayan Kürdistanlılar Lugano kentinde hazırladıkları toplu mektupları Birleşmiş Milletlere gönderdi.

Lugano Kürt Halk Meclisi öncülüğünde sürdürülen kampanya kapsamında bugün ilk etapta 20'yi aşkın mektup gönderilirken yapılan açıklamada kampanyanın sonuca ulaşması bakımından mektup kampanyası çalışmalarının hız kesmeden sürdürüleceği belirtildi.

‘İSVİÇRELİ DOSTLARIMIZIN DESTEĞİ SÜRÜYOR’

Yürüttükleri kampanyaya ilişkin ANF’ye konuşan Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Recep Akkamış şunları söyledi: “Kampanyanın başladığı günden bu yana ‘Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesini sahiplenerek çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmekteyiz. Bu kapsamda İsviçreli dost kurumlarımızın desteği ile siyasi parti ve sivil toplum kurumlarıyla Önderliğimizin özgürleştirilmesi için kamuoyu oluşturarak kampanyamızı gündeme getiriyoruz. Olumlu dönüşlerle bize desteklerini sunuyorlar. Yine aynı kapsamda İsviçreli parti ve kurumlar mektup kampanyamıza katılım sağlıyor.”

EV ZİYARETLERİ İLE KAMPANYAYA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

Akkamış BM'ye mektup kampanyasına yönelik önümüzdeki günlerde bir kez daha toplu mektup göndereceklerini söyledi.

“Meclisimiz bünyesinde çalışanlarımız tarafından hazırlanan mektuplar tek tek ev ziyaretleriyle yurtseverlerimize ulaştırarak göndermelerini istiyoruz” diyen Akkamış, şöyle konuştu: “Önderliğimizin neden özgür kalması gerektiğine yönelik çok yönlü bilgilendirmede bulunuyoruz. Kampanyamıza katılarak destek olmaları yönünde ailelere çağrı yapıyoruz.”