Luzern'de “Abdullah Öcalan’a özgürlük” sloganları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü hedefiyle TCŞ ve TekoJIN'in çağrısıyla İsviçre'nin Luzern kantonunda bir eylem gerçekleştirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü talebiyle İsviçre’nin Luzern kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer'in bir eylem düzenledi.

Mühlenplatz’da düzenlenen eylemde Almanca ve Kürtçe, “Freiheit Für Ocalan, Status Für Kurdistan (Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü)” ve “Türk Guantanamo-İmralı'ya hayır” yazılı pankartlar açıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yanı sıra KCK, PKK ve TCŞ bayraklarının da taşındığı yürüyüşte sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Ciwan, fedaiyên Rêber Apo ne”, “Freiheit Für Ocalan”, “Frieden Für Kurdistan” ve “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarını attı. Marş ve şarkılarla süren yürüyüşte havai fişek de atıldı.

Yürüyüş ardından da Helvetiaplatz’da bir miting düzenlendi. Bildirilerin okunduğu eylemde Tevgera Ciwanên Şoreşger, Avrupa Demokratik Güç Birliği ve CDK Luzern adına konuşmalar yapıldı. Eylem halay ve sloganlarla sona erdi.