‘Macron ve hükümeti diktatör Erdoğan'ın talimatlarını titizlikle uyguluyor’

Fransız Anti Kapitalist Parti, Fransız polisinin Kürtlere yönelik düzenlediği baskın ve tutuklamaları kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Fransız Anti Kapitalist Parti (NPA), Fransız polisinin yaptığı baskınlar ve tutuklamaları kınadı. 

Marsilya'da ve Fransa'nın başka kentlerinde Kürt aktivistlerine dönük gerçekleşen tutuklamaları protesto eden NPA yaptığı açıklamada, "Mücadele eden bir halkın temsilcilerine yönelik bu polis tedbirleri kabul edilemez. Açıktır ki, Macron ve hükümeti diktatör Erdoğan'ın talimatlarını titizlikle uyguluyor" dedi. 

HDP'nin kapatılmasına karar vererek Türkiye'de veya başka yerlerde herhangi bir örgütlü direnişi engellemeye her zamankinden daha fazla olan Erdoğan'a tıpkı önceki iktidarların yaptığı gibi Macron'un da kabul edilemez bir şekilde hizmet ettiğini belirtilen açıklamada Kürtlerin DAİŞ’e karşı yürüttüğü mücadele hatırlatıldı.

NPA açıklamasına şöyle devam etti: “Tarih bize, Fransız polisinin Fransız topraklarında diktatörlük güçlerinin yerini almasına müsaade etmesi kesinlikle eski ve acınacak bir alışkanlık olduğunu öğretti! NPA, bu skandal polis önlemlerini protesto ediyor ve yargılanan Kürt aktivistlerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılmasını ve PKK'nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasını istiyoruz."