Malmö'de Türkiye ve İran'ı protesto eylemleri

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen eylemlerle Türk ve İran rejimleri proetsto edildi.

Rojava Komitesi'nin çağrısı üzerine bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarını kınamak için bir eylem gerçekleştirdi.

Cumartesi günü öğle saatlerinde Gustaf Adolfs Meydanı'nda Türkiye'ye rezervasyon yapan ve bilet satan Resia turizm şirketinde blokaj eylemi yapıldı.

Turizm bürosunun açılış ve kapanış saatlerini gösteren yazının üzerine ”Geçici olarak kapalı” yazılı bir kağıt yapıştırıldı.

“Türkiye'nin uçakları Erdoğan'ın savaşını besliyor” yazılı pankartı açarak binanın giriş kapısı önünde duran eylemciler, Türk devletinin Rojava'da gerçekleştirdiği savaş ve insanlık suçlarını sözlü ve yazılı olarak teşhir etti.

İsveç halkına tatillerini Türkiye'de geçirmemeleri ve Türk ürünlerini boykot etmeleri çağrısı yapıldı.

Saat 13.30 sularında da Triangel Meydanı'nda Türk ve İran devletlerini protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi.

Malmö Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerinde gerçekleştirilen eylemde konuşmalar yapan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Türk devleti ve beraberindeki çetelerin Rojava'da, İran devletinin Rojhilat'ta Kürtlere yönelik saldırılarını kınadı.

Kürt halkına sömürgeci ülkelerin saldırılarına karşı bir araya gelmeleri ve ulusal birliklerini gerçekleştirmeleri çağrıları yapıldı.

YPG/YPJ, PYD bayraklarının taşıdığı eylemde ”Rojhilat, Rojava, Bakur, Başur Kürdistan tek parça”, ”Türk ordusu Rojava'dan defol”, ”Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, ”Kahrolsun İran İslam rejimi”, ”Biji Serok Apo” ve ”Kahrolsun sömürgecilik, yaşasın Kürdistan” gibi sloganlar atıldı.