MARDEF birinci yıldönümünde depremde hayatını kaybedenleri andı

Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), geçtiğimiz yıl şubat ayında yaşanan depremin birinci yıl dönümü dolayısıyla, hayatını kaybedenleri andı.

MARDEF anma mesajında, devletin depremde enkaz altında kaldığına vurgu yaparak, "özellikle hayat kurtarmak için geçen dakikalarda devletin mahalle ve köylerde görülmediğini” belirtti.

MARDEF, depremin etkilediği bölgelerde yaşayan insanlara destek olmanın ve yeniden inşa süreçlerine katkıda bulunmanın önemine dikkat çekti.

Birlikte hareket etmenin zorlukların üstesinden gelmenin anahtarı olduğunu vurgulayan federasyon, "toplumun dayanışma ve yardımlaşma ruhunu bir arada tutarak, depremin olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışmaya devam etme” çağrısında bulundu.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “MARDEF ailesi olarak, yaşanan zorlu süreçlerde bir araya gelip birbirimize destek olma kararlılığımızı yineleyerek, depremin bir yıl dönümünde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, hayatta kalanlara ise güç ve umut diliyoruz. Bu acılı günümüzde, birbirimize olan sevgi ve dayanışmamızla aydınlık yarınlara umutla bakmamız dileğiyle, saygılarımızı sunarız.”